Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Vzdelávanie a školstvo

  • S dávnym svojím dlhom voči Slovensku sa prišiel v týchto dňoch vyrovnať ruský básnik Gennadij Ajgi. Jeho vôbec prvá kniha Žena sprava vyšla totiž v roku 1967 vo vydavateľstve Smena a jeho básne do slovenčiny preložil Miroslav Válek. "Prišiel som k vám s tým, že chcem povedať: pamätám a ďakujem Miroslavovi Válkovi a jeho rodákom," konštatoval 8. novembra v Prešove.
    9.11.2000
    0
  • Koncert Lucii Bílej v šarišskej metropole sa blíži. V prešovskej Mestskej hale vystúpi táto stálica českej populárnej hudby v utorok 14. novembra o 19. hodine.
    9.11.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Priniesť kúsok nefalšovanej dobrej divadelnej zábavy bolo hlavnou ambíciou v príprave predstavenia Podivné pytačky, ktorého premiéru ako svoju prvú v tejto sezóne 2000/2001 pripravil na sobotu 4. novembra činoherný súbor Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove.
    6.11.2000
    0
  • Otvorením výstavy historických knižných fondov 2. novembra sa začalo týždenné vyvrcholenie tohoročných osláv 75. výročia vzniku súčasnej Knižnice Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove.
    3.11.2000
    0
  • Počas novembra vyvrcholí v prešovskom Parku kultúry a oddychu 35. ročník Prešovskej hudobnej jesene.
    2.11.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Na 28. ročníku medzinárodného amatérskeho filmového festivalu ARSfilm - Kroměříž 2000 zabodoval aj Prešovčan František Sabol.
    2.11.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Premiéra komédie Podivné pytačky klasického ukrajinského autora Hrihorija Kvitka-Osnovjanenka, preložená zo 17. októbra na 4. novembra t. r. je prvou z radu štyroch, ktoré chce tak činoherný, ako aj folklórny súbor Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove uviesť do konca toho kalendárneho roka.
    28.10.2000
    0
  • Film X-men v réžii Briana Singera je prepisom komixu. V poslednej dobe je ich (to ako prepisov) čoraz viac a je pre ne charakteristické, že majú kolísavú kvalitu (napr. klesajúca úroveň Batmanov). Kreslených X-men nepoznám (mea culpa, mea maxima culpa), no filmoví ma celkom potešili. Konečne sa niekto odhodlal k tomu, aby o nás - mutantoch - svetu povedal pravdu...
    23.10.2000
    0
  • Programovo prvým krokom k opätovnému posilneniu zájazdových aktivít činoherného súboru Divadla Jonáša Záborského v Prešove je naštudovanie slovenskej klasickej veselohry Ženský zákon. Jej premiéra sa uskutoční v piatok 20. októbra na malej scéne DJZ.
    19.10.2000
    0
  • Športoví strelci prešovského Kombat Klubu Kondor Miroslav Sim, Štefan Janda, Zigmund Doboš, Ján Rusin a Michal Kopčík sa v minulých dňoch vrátili z medzinárodných majstrovstiev Spojených štátov amerických v kombat streľbe v meste Barry v štáte Illinois. Pätica prešovských strelcov sa v konkurencii vyše 500 pretekárov z 22 krajín sveta sa nestratila.
    19.10.2000
    0
  • Vystúpením Barokového kvarteta, komorného súboru pri Štátnom komornom orchestri v Žiline, sa začal 11. októbra večer program XXXV. ročníka Prešovskej hudobnej jesene.
    16.10.2000
    0
  • Základom vojenskej stratégie je dôkladný prieskum. Odhalí terén, slabosti a silné stránky nepriateľa. Ak ste neboli na Istrocone 2000, a nevideli ste teda film Bojisko: Zem v českej a slovenskej predpremiére, má sa vám prieskumom stať táto recenzia. Nenašla síce silné stránky protivníka, no zato dôkladne preskúmala terén a poslúži svojmu účelu: varovať! Pozrite si tento film, ale pred tým sa radšej objednajte u svojho psychiatra. Poprípade sa naň vyberte ako na komédiu - ale aj tak to budú vyhodené peniaze.
    12.10.2000
    0
  • Pred časom som Dogmu videl v kine, bol to prvý film, pri ktorom som od smiechu spadol z kresla a po pozretí ktorého som mal vykĺbenú sánku. Preto, keď som zazrel Dogmu vo videopožičovni (kam prednedávnom dorazila), neváhal som... Pobavil som sa aj vďaka kvalitnému českému prekladu, a sila príbehu na obrazovke ani náhodou nezaostala sa kvalitou z bieleho plátna. Je to sranda ako bič, kopa skvelých nápadov, myšlienok a vynikajúcich hereckých výkonov skutočných hviezd. Mňam!
    9.10.2000
    0
  • Za mimoriadnej diváckej pozornosti sa odohrala večer 6. októbra v prešovskom Divadle Jonáša Záborského premiéra pôvodného českého "dirty" muzikálu Krysař.
    9.10.2000
    0
  • Snahu získať v roku 75. výročia vzniku dnešnej Knižnice Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove významného medzinárodného partnera korunovala 5. októbra návšteva hosťa z Regionálnej knižnice z Karvinej.
    9.10.2000
    0
  • Ako veľkú poctu vníma dlhoročný učiteľ výtvarnej výchovy v I. ZŠ v Jarovniciach pri Sabinove Ján Sajko, že 17 výtvarných prác jeho rómskych žiakov je umiestnených v prvej slovinskej galérii detského výtvarného prejavu a mladých výtvarníkov do 20 rokov.
    5.10.2000
    0
  • Neslávne sa skončil očakávaný duel o priebežné vedúce miesto v Pohári primátora medzi MFC Tatra Temex a Dubník teamom. Oba kolektívy boli zrejme zmotivované viac ako bolo treba a v druhom polčase za stavu 1:2 došlo k inzultácii, ktorá bude mať dohru pred Radou PAKMF.
    3.10.2000
    0
  • Cena Slovenskej republiky a Alpe - Adria Cup rýchlostných motocyklov vyvrcholili minulý víkend poslednými pretekami sezóny na hričovskom letisku pri Žiline. V triede Open (Stocksport + SBK) štartoval i nováčik tohtoročného slovenského i európskeho seriálu Ján Mikulák z JM Racing Teamu Prešov.
    27.9.2000
    0
  • Pred zaplneným hľadiskom veľkej sály Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove ukončila v sobotu svoje turné po východnom Slovensku pražská skupina Ignis.
    12.9.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Spolu 60 predstavení pôvodného českého "dirty" muzikálu Krysař plánujú tohto roku uviesť na javisku Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Hlavným producentom uvedenia diela Daniela Landu je - na jeho tretej štácii po Prahe a Bratislave - prešovský Park kultúry a oddychu. Prípravy už bežia naplno, pretože o mesiac bude premiéra - v piatok 6. októbra.
    11.9.2000
    0
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK