Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vzdelávanie a školstvo

  • Šieste kolo prešovskej Rockovej ligy odohrané v sobotu zaznamenalo tohtoročný rekord v počte došlých fanúšikov. Štyri kapely reprezentujúce punkrock dvoch východoslovenských krajov prilákali do sály ABC - centra voľného času v Prešove dve stovky punkáčov.
    12.3.2001
    0
  • Obľúbená súťaž o najlepší kreslený vtip na tému pivo bude mať tohto roku už svoje siedme pokračovanie. Zlatý súdok 2001 aj tentokrát vyvrcholí prvého apríla, kedy bude zároveň zahájená výstava najlepších prác v Šarišskej galérii v Prešove. Uzávierka súťaže je však skôr.
    6.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Rocková liga 2001 sa v sobotu prehupla do svojej druhej polovice. Na piatom kole sa predstavili štyri formácie, sklamala účasť divákov, ktorých sme v prešovskom ABC - centre voľného času nenarátali ani päťdesiat.
    6.3.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Dvanásty ročník halového turnaja OFZ sa stal korisťou futbalistov z Krivian. Aj keď najlepšie ho mali rozohraný borci z Nižnej Šebastovej, záver nezvládli a patrí im druhá priečka.
    5.3.2001
    0
  • Z 10-dňového úspešného turné vo Francúzsku a Taliansku sa vrátili večer v pondelok 26. februára do Prešova mažoretky tunajšieho Parku kultúry a oddychu. Na prvom zahraničnom turné v tomto roku ich sprevádzal mládežnícky dychový orchester pod taktovkou Jaroslava Doležala. Vedúca súboru mažoretiek Jana Imrichová informovala, že ako jediný reprezentant SR na fašiangových festivaloch pri stredomorskom pobreží v mestách Menton, Monaco, Nice a Verona mažoretky získali najlepší ohlas spomedzi 70 súborov z celého sveta.
    2.3.2001
    0
  • V týchto dňoch prebieha vo vybraných slovenských kinách najväčšia prezentácia českej tvorby v zahraničí - Febiofest 2001. Ide o ôsmy, na Slovensku siedmy ročník tejto medzinárodnej prehliadky filmu, televízie a videa, ktorá ani tento rok neobíde východ Slovenska. "Kým v Čechách je to veľká udalosť s mnohými sprievodnými akciami, na Slovensku sa jeho časť sústredí predovšetkým na prezentáciu noviniek českej tvorby," riaditeľ prešovského kina Klub Igor Slivenský.
    22.2.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Premiéru hry Malé námestie od najhranejšieho na Slovensku chorvátskeho dramatika Milana Grgiča chystá na piatok 23. februára t. r. činoherný súbor Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove. Ako hosť inscenáciu režijne naštudoval Michal Spišák, ktorý v súčasnosti pôsobí ako pedagóg na katedre réžie Vysokej školy múzických umení v Bratislave a ide o jeho prvý kontakt s prešovským súborom.
    21.2.2001
    0
  • Šestnásty ročník Rockovej ligy pokračoval v sobotu tretím kolom. Pokiaľ sa prvé nieslo v duchu alternatívy a druhé bolo totálne punkové, na treťom dali usporiadatelia možnosť prezentácie metalovým formáciám.
    21.2.2001
    0
  • Šestnásty ročník Rockovej ligy pokračoval v sobotu druhým kolom, ktoré sa tradične konalo v sále ABC - Centra voľného času v Prešove. Otváracie kolo sa nieslo v duchu alternatívy, na druhom dostal na prezentáciu šancu prešovský punk, v podaní skupín Tekvičkoví bratia, Nová spoločnosť, 50% panna a Republika.
    13.2.2001
    0
  • So súčasným stavom realizácie projektu Rozvoj rómskej komunity v obci Svinia pri Prešove sa prišla 6. februára oboznámiť nová veľvyslankyňa Kanady v ČR a v SR so sídlom v Prahe Margaret Hubertová. Ako zdôraznila na tlačovej besede v Prešove, na takomto pilotnom projekte sa všetci zúčastnení veľmi veľa naučia.
    7.2.2001
    0
  • Veľa pre vyriešenie súčasných problémov Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove si prednosta Krajského úradu (KÚ) v Prešove Jozef Polačko sľubuje od vytvorenia maximálne 5-člennej poradnej skupiny Ministerstva kultúry SR. Toto riešenie mu - ako predstaviteľovi zriaďovateľa DJZ - predostrel v piatok 26. januára štátny tajomník Ministerstva kultúry Milan Gacík počas návštevy Prešova.
    31.1.2001
    0
  • Na svoje si dnes prídu priaznivci punkrocku. V priestoroch ABC - centra voľného času v Prešove sa dnes o 18. hodine uskutoční koncert punkových kapiel Poďme do práce, Republika (obe Prešov), Tri groše (Čadca) a Odpad (Martin). Na koncerte nevystúpi kapela Natural Born Mutherfuckers II. Ako sme zistili, ide o formáciu, ktorá nemieni nikdy a nikde vystúpiť, no ktorá sa zároveň chce predstaviť na čo najväčšom počte koncertov ako neúčinkujúca kapela.
    19.1.2001
    Autor: Michal Frank
    0
  • Je dobre známe, že prešovská hudobná scéna nie je chudobná, čo platí o kvantite, ale i kvalite. Novú možnosť prezentácie v Kafe gallery na Zimnej ulici v Prešove sa chystá zajtra po druhýkrát využiť po rokoch obnovená formácia VVV Trio. Koncert sa uskutoční o pol ôsmej večer.
    15.1.2001
    0
  • Iba pred nedávnom sme vás informovali o Tatra Temex Cupe 2000 v malom futbale, v ktorom si zmeralo sily šesť popredných prešovských celkov a už je na rade ďalší podnik halovej sezóny. Temex Cup 2000 sa do histórie zapísal ako posledné podujatie uplynulého tisícročia v malom futbale a bezprostredne po ňom sa o slovo hlási premiérový turnaj práve sa začínajúceho roka.
    2.1.2001
    0
  • Premiéru inscenácie rozprávky o vojenskom dezertérovi a o čertovi ako filozofickú štúdiu o medziľudských vzťahoch pripravil na večer 20. decembra činoherný súbor Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove.
    28.12.2000
    0
  • Výstavu víťazných a vybraných prác 4. ročníka medzinárodnej súťaže Ex libris 2000 na tému tradičné remeslá otvorili 12. decembra v detskom oddelení Slniečko Knižnice Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove.
    20.12.2000
    0
  • Premiéry inscenácií Oblomov a Príbeh o vojakovi uvedie 16. a 20. decembra t. r. činoherný súbor Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove.
    20.12.2000
    0
  • Lesoochranárske zoskupenie (LZ) VLK so sídlom v Tulčíku, okres Prešov, každoročne ponúka poslancom NR SR možnosť kúpiť si za tisícku strom, a podporiť tak vznik prvej súkromnej rezervácie v strednej Európe. Na kúpu vyše dvadsiatich hektárov jedľovobukového lesa v Čergovskom pohorí na východnom Slovensku sa doteraz vyzberalo takmer 2,4 milióna korún a oficiálne vyhlásenie rezervácie s názvom Vlčia je ohlásené na budúci rok v apríli - mesiaci lesov.
    18.12.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • V novembri a decembri sa po slovenských, českých a poľských mestách uskutočnilo prvé turné kapely Neuropa a posledné skupiny Bez ladu a skladu. Obe formácie spája meno ich lídra - Michala Kaščáka.
    13.12.2000
    Autor: Michal Frank
    0
  • Schvaľovanie rozpočtov obcí, miest i štátu je udalosťou opakujúcou sa pravidelne v závere každého kalendárneho roka. Občania sa o atmosféru i priebeh schvaľovacieho procesu zaujímame viac, alebo menej. Jedni mu venujeme serióznu pozornosť, iní si vyberajú a vnímajú len perličky. Keďže tých druhých je podstatne viac, dá sa z rozpráv k rozpočtom populisticky ťažiť.
    11.12.2000
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK