Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Mesto Prešov

  • Jedným z bodov ostatného zasadnutia Mestskej rady v Prešove bolo aj schvaľovanie návrhu Štatútu udeľovania ocenení mesta Prešov. Po novom by ako ocenenia mesta mali byť definované Čestné občianstvo mesta Prešov, Cena mesta Prešov a Plaketa primátora mesta Prešov.
    14.9.2007
    0
  • Členovia Mestskej rady napokon o odsune neplatičov do obce Bartošovce nehlasovali
    Mesto Prešov nebude riešiť problém s neplatičmi v mestských bytoch ich vysťahovaním do obce Bartošovce v bardejovskom okrese. Návrh, ktorý s takýmto riešením počítal, bol predmetom včerajšieho rokovania Mestskej rady v Prešove.
    12.9.2007
    0
  • S dvojicou noviniek vstupuje do svojej štvrtej desaťročnice tradičné podujatie Prešovské výstavné trhy. Ich 31. ročník organizuje od stredy 12. až do nedele 16. septembra mestská obchodná spoločnosť MSS Prešov, s.r.o.
    10.9.2007
    0
  • Prešovská radnica vyhlásila boj cestnému pirátstvu. Pomôcť by k tomu malo 22 farebne upravených priechodov pre chodcov, asistencia mestských policajtov na priechodoch pri školách, ale aj ďalšie aktivity, ktoré mestská samospráva realizuje v rámci projektov Bezpečné mesto a Mestá priateľské deťom.
    4.9.2007
    0
  • Už v pondelok 3. septembra sa opäť otvoria školské brány a všetky školopovinné deti si chtiac-nechtiac budú musieť začať plniť svoje školské povinnosti. Pre spríjmenenie prvého školského dňa pre nich mesto Prešov pripravilo podujatie „Do školy s úsmevom“.
    31.8.2007
    0
  • Prešovská radnica začala spolupracovať s Okresným súdom v Prešove. Forma spolupráce sa týka vykonávania trestu povinnej práce.
    30.8.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Výstavba nákupného centra pod OD Tesco si vyžiadala odstránenie časti parkoviska pri obchodnom dome. Radnica hľadala alternatívy vytvorenia parkoviska, ktoré nahradí chýbajúce parkovacie miesta.
    30.8.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • V Prešove bude od septembra fungovať materská škola, v ktorej budú môcť deti aj nocovať. Túto službu začne poskytovať Materská škola na Jurkovičovej ulici, ktorá s počtom 250 detí je najväčším predškolským zariadením v správe mesta. Ako povedala jej riaditeľka Monika Imrichová, nočnú službu zriadili na základe záujmu rodičov.
    28.8.2007
    0
  • Možnosti úspory desiatok miliónov korún vidí primátor mesta Pavel Hagyari v súvislosti s fungovaním obchodných spoločností s majetkovou účasťou mesta. Tie podľa neho majú fungovať s novou filozofiou, ktorú označil ako „sociálny biznis“.
    23.8.2007
    0
  • Prešovskí mestskí policajti vykonali v priebehu prvých šiestich mesiacov tohto roka 4 216 zákrokov a zaevidovali spolu 6 571 priestupkov. Hovorí o tom Informatívna správa o činnosti Mestskej polície (MsP) v Prešove za prvý polrok.
    23.8.2007
    0
  • Nemecký koncern Richard Fritz je pripravený v októbri spustiť výrobu vo svojom novom závode v priemyselnom parku IPZ Prešov - Záborské. V mene investora to pre TASR vyhlásil jeho predstaviteľ Karl Soldner. Fabrika s vybavením si vyžiada celkové náklady v objeme 7 miliónov EUR, v prepočte 236 miliónov SKK.
    21.8.2007
    0
  • Petícia Prešovčanov za priame vlakové spojenie do Bratislavy začína nadobúdať reálnejšie kontúry. Ako informoval tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove Michal Kaliňák, na prešovskej radnici sa opätovne rokovalo o možnostiach tejto trasy za účasti vedenia mesta, pracovníkov odboru strategického rozvoja Prešovského samosprávneho kraja a spoločnosti Reming Consult a.s. , ktorá sa zaoberá projektovaním dopravných stavieb, geodetickými a kartografickými prácami aj poradenstvom.
    11.8.2007
    0
  • Prešovský primátor Pavol Hagyari podporuje myšlienku vytvoriť v Prešove Centrum starostlivosti o matku a dieťa v priestoroch nedostavaného a roky chátrajúceho stomatologickochirurgického objektu na Sídlisku III.
    9.8.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Mesto Prešov sa pripravuje na novú aktivitu, v najbližších troch mesiacoch bude spoluorganizátorom burzy starožitností. Budú sa konať v termínoch 17. augusta, 21. septembra a 12. októbra, prešovská radnica ich organizuje v spolupráci s Mestskou správou služieb a košickou agentúrou LinART
    8.8.2007
    0
  • Napriek prázdninám je na viacerých prešovských školách čulý ruch. Ten však nespôsobujú školopovinné deti, ale stavbári. Na školách totiž v týchto dňoch prebiehajú viaceré rekonštrukcie.
    1.8.2007
    0
  • Projekt Šarišská špacírka ponúka ďalšiu zo svojich zaujímavých podôb. Vo vstupnej hale v priestoroch novej budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici inštalovali výstavu grafík historických objektov, ktoré sú zahrnuté do tohto projektu.
    1.8.2007
    0
  • Začiatok súčasného problému obyvateľov Ulice arm. gen. Svobodu s výstavbou veľkopredajne potravín siaha do roku 1999.
    30.7.2007
    0
  • Nespokojní obyvatelia Ul. arm gen. Svobodu sa dnes zúčastnili tlačovej besedy, na ktorej vyjadrili svoju nespokojnosť s výstavbou veľkopredajne potravín v ich blízkosti
    Minulý týždeň sme na stránke PIS.sk informovali o stretnutí primátora mesta s nespokojnými obyvateľmi Sídliska Sekčov, ktorí spísali sťažnosť s vyše 100 podpismi proti výstavbe veľkoplošnej predajne potravín spoločnosti Karmen, ktorá vyrastá medzi Ulicou arm. gen. Svobodu a Zemlínskou ulicou.
    30.7.2007
    0
  • Počas rekonštrukčných prác na Floriánovej ulici v starej časti Prešova odkryli archeológovia základy západnej brány stredovekého opevnenia mesta z 15. storočia.
    28.7.2007
    0
  • Vstup na prešovský mestský cintorín z Duklianskej ulice, ktorý zatarasil podnikateľ Peter Jarkovský bielou dodávkou je opäť voľný.
    27.7.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK