Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mesto Prešov

  • Štyri a pol hodiny trvalo včerajšie „dodatočne“ rokovanie Mestského zastupiteľstva, ktoré bolo pokračovaním toho zo stredy minulého týždňa. To bolo večer o 22. hodine po 12-tich hodinách rokovania ukončené pre neuznášaniaschopnosť, napriek tomu, že poslanci na ňom nestihli prerokovať všetky pripravené materiály.
    3.10.2007
    0
  • Mestské zastupiteľstvo na svojom dnešnom mimoriadnom zasadnutí, ktoré je pokračovaním prerušeného zasadnutia z minulého týždňa, schválilo polročné odmeny pre primátora, zástupkyňu primátora i hlavného kontrolóra.
    2.10.2007
    0
  • Otvorením Kontaktného miesta pomoci deťom na Mestskej polícii (MsP) v Prešove včera odštartoval maratón podujatí v rámci týždňa aktivít Prešov deťom, deti Prešovu, ktorý organizuje prešovská radnica ako súčasť podporných aktivít medzinárodnej iniciatívy Mestá priateľské deťom.
    2.10.2007
    0
  • V stredu 3. októbra bude od 10.do 15. hodiny Mestská hala v Prešove dejiskom Burzy práce, ktorú organizuje mesto Prešov v spolupráci s Prešovskou regionálnou komorou SOPK, Regionálnym poradenským a informačným centrom a Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove.
    1.10.2007
    0
  • Jedným z bodov, ktoré natiahlo stredajšie nedokočené rokovanie Mestského zastupitelstva, bol Návrh koncepcie riešenia bytových domov nižšej kategorie, respektíve prístreškov pre neprispôsobivých občanov na území mesta.
    1.10.2007
    0
  • Ani po stredajšom hlasovaní v mestskom zastupiteľstve sa prešovskej radnici nepodarilo vyriešiť problém s výkupom pozemkov v lokalite Škára za bývalým podnikom ZPA, kde chce podnikať americká spoločnosť Lear Corporation Michigan.
    28.9.2007
    0
  • Budúci týždeň bude v Prešove patriť predovšetkým deťom. Od pondelka až do piatka sa totiž uskutoční podujatie Prešov deťom, deti Prešovu. Aktivity týždňa pre deti sú súčasťou európskej iniciatívy Cities for Children, do ktorej je mesto Prešov zapojené ako jediné slovenské mesto.
    28.9.2007
    0
  • Program včerajšieho 8. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove ostal nevyčerpaný a bude pokračovať do dvoch týždňov. Z 19-tich bodov programu totiž stihli poslanci počas 12-tich rokovacích hodín prejednať iba 12. Následne bolo zasadnutie prerušené pre jeho neuznášania schopnosť a primátor rozhodol o jeho opätovnom zvolaní k neprerokovaným bodom.
    27.9.2007
    0
  • Mestský úrad v Prešove organizuje v sobotu 29. septembra pravidelnú vakcináciu psov. Majitelia psov môžu priniesť na očkovanie proti besnote svojich štvornohých miláčikov na dve stanovištia.
    25.9.2007
    0
  • Mesto Prešov má problém s výkupom pozemkov v časti Škára za bývalým závodom ZPA. Tie majú byť vykúpené v súvislosti s výstavbou prístupovej komunikácie pre americkú spoločnosť Lear, ku ktorej sa formou memoranda mesto zaviazalo.
    25.9.2007
    0
  • Takmer rok po rozhodnutí Krajského súdu v Prešove, ktorý koncom októbra minulého roka zamietol žalobu Občianskeho združenia (OZ) Zdravá obec týkajúcu sa napadnutia stavebného povolenia vydaného Krajským stavebným úradom v Prešove na rozšírenie výroby v spoločnosti Kronospan SK, s.r.o. , zrušil Najvyšši súd v Bratislave stavebného povolenia pre túto firmu.
    24.9.2007
    0
  • Manažérka projektu Anna Mišinová.
    Mesto Prešov, ktoré sa chce uchádzať o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013, túto svoju iniciatívu začalo prezentovať aj prostredníctvom internetovej stránky www.presov2013.sk
    19.9.2007
    0
  • Členovia Mestskej rady: zľava A. Bidovský, zástupkyňa primátora K. Ďurčanská, J. Hurný a P. Hagyari
    Z ostatného zasadnutia Mestskej rady boli po pripomienkach jej členov stiahnuté dva materiály – Návrh rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva (MsZ) a Návrh poriadku odmeňovania zamestnancov mesta Prešov.
    18.9.2007
    0
  • Členovia Mestskej rady: zľava A. Bidovský, zástupkyňa primátora K. Ďurčanská, J. Hurný a P. Hagyari
    Jedným z bodov ostatného rokovania Mestskej rady v Prešove bol aj návrh Štatútu mesta Prešov. Ten priniesol ďalšie názorové rozpory medzi primátorom a súčasnou opozíciou v Mestskom zastupiteľstve (MsZ).
    18.9.2007
    0
  • Hlavnou hviezdou večera boli IMT Smile
    Stará tehelňa spojila v piatok večer Rómov i Nerómov. Postaral sa o to prvý hudobný festival v tejto mestskej časti, ktorý roztancoval celú Starú tehelňu i jej návštevníkov. Podujatie sa konalo v rámci akcie Festival Stanica východ, ktorý počas týždňa v Prešove realizovalo OZ Euforion.
    17.9.2007
    0
  • Tretím a štvrtým dňom pokračujú počas víkendu Prešovské výstavné trhy, ktorých 31. ročník prebieha od štvrtka v Mestskej hale. Včerajšie pekné počasie pritiahlo na trhy množstvo záujemcov, bohatý program je pripravený aj pre tých, ktorí sa rozhodnú trhy navštíviť počas posledných dvoch dní.
    15.9.2007
    0
  • Jedným z bodov ostatného zasadnutia Mestskej rady v Prešove bolo aj schvaľovanie návrhu Štatútu udeľovania ocenení mesta Prešov. Po novom by ako ocenenia mesta mali byť definované Čestné občianstvo mesta Prešov, Cena mesta Prešov a Plaketa primátora mesta Prešov.
    14.9.2007
    0
  • Členovia Mestskej rady napokon o odsune neplatičov do obce Bartošovce nehlasovali
    Mesto Prešov nebude riešiť problém s neplatičmi v mestských bytoch ich vysťahovaním do obce Bartošovce v bardejovskom okrese. Návrh, ktorý s takýmto riešením počítal, bol predmetom včerajšieho rokovania Mestskej rady v Prešove.
    12.9.2007
    0
  • S dvojicou noviniek vstupuje do svojej štvrtej desaťročnice tradičné podujatie Prešovské výstavné trhy. Ich 31. ročník organizuje od stredy 12. až do nedele 16. septembra mestská obchodná spoločnosť MSS Prešov, s.r.o.
    10.9.2007
    0
  • Prešovská radnica vyhlásila boj cestnému pirátstvu. Pomôcť by k tomu malo 22 farebne upravených priechodov pre chodcov, asistencia mestských policajtov na priechodoch pri školách, ale aj ďalšie aktivity, ktoré mestská samospráva realizuje v rámci projektov Bezpečné mesto a Mestá priateľské deťom.
    4.9.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK