Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Mesto Prešov

  • V Prešove sa v posledných rokov osvedčilo využívanie dlhodobo nezamestnaných prostredníctvom aktivačných prác. Ľudia zapojení do tejto činnosti sa podieľajú napríklad na jarnom a jesennom upratovaní, ochrane verejných objektov...
    11.4.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Juraj Hurný
    Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) za SDKÚ-DS sa nazdávajú, že Prešovu hrozí špekulatívny odpredaj majetku. K tomuto poznaniu ich viedli niektoré body programu, o ktorých minulú stredu na svojom zasadnutí rozhodovalo MsZ.
    11.4.2007
    0
  • Mesto Prešov bude uvoľnené byty predávať výlučne formou verejnej súťaže. V najbližších dňoch pôjde na dražbu sedem takýchto bytov po neplatičoch. Tri byty už mesto predalo verejnou dražbou v marci.
    10.4.2007
    0
  • Pol hodiny pred polnocou sa včera skončil maratón rokovania Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove. Poslanci na svojom 4. zasadnutí, počas vyše 13-tich hodín, prerokovali spolu 24 materiálov.
    5.4.2007
    0
  • Nájomné politických strán v nebytových priestoroch mesta sa napokon upravovalo – ale iba symbolicky. Zo súčasných 130 Sk za meter štvorcový ročne poslanci výšku nájmu upravili na 250 korún. Platí to pre priestory do 100 m2, nájomné vo väčších kanceláriách bolo na úrovni 250 korún aj doteraz.
    5.4.2007
    0
  • Novou zástupkyňou primátora sa stala Katarína Ďurčanská.
    Novou zástupkyňou primátora na nasledujúce volebné obdobie sa stala Katarína Ďurčanská z Klubu kresťanských demokratov a nezávislých. Svojim hlasovaním o tom dnes na svojom 4. riadnom rokovaní rozhodli poslanci MsZ.
    4.4.2007
    0
  • Hneď úvodným bodom zajtrajšieho 4. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Prešove je voľba nového zástupcu primátora. Návrh na vymenovanie viceprimátora dáva primátor mesta, zvoliť ho musí nadpolovičná väčšina poslancov.
    3.4.2007
    0
  • Po poslancoch PSK sa tento týždeň na svojom rokovaní zíde aj 31-členný mestský parlament. Štvrté riadne rokovanie Mestského zastupiteľstva (MsZ) sa uskutoční zajtra od 10. hodiny a poslanci majú na programe 23 bodov.
    3.4.2007
    0
  • Z Kováčskej ulice sa už na Slovenskú nedostanete
    Prvá z dvoch avizovaných jednosmerných komunikácii v centre mesta, ktoré mali byť hotové do dvoch týždňov, už je sprevádzkovaná. Na Slovenskej ulici prejdu vodiči už iba v smere od Metodovej po Kováčsku ulicu.
    29.3.2007
    0
  • Zmeny v oblasti dopravy v centre mesta vytvorením jednosmerných komunikácií na uliciach Slovenská a Jarková, vďaka ktorým vznikne vyše 60 nových parkovacích miest, sú podľa primátora Pavla Hagyariho iba prvým krokom k riešeniu situácie s nedostatkom parkovísk v meste.
    28.3.2007
    0
  • Autá už od budúceho týždňa nebudú na Slovenskej ulici parkovať vpravo, ale vľavo - a šikmo
    Do dvoch týždňov by doprava na uliciach Slovenská a Jarková mala byť jednosmerná, čím v centre pribudnú nové parkovacie miesta. Už dnes sa začalo so značením nových parkovísk na Slovenskej ulici, ktoré budú umiestnené na opačnej strane ako doteraz a radené budú šikmo.
    27.3.2007
    0
  • Rokovanie prezídia ÚMS viedol primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský
    Dnes sa v priestoroch historickej radnice mesta Prešov konalo zasadnutie prezídia Únie miest Slovenska, ktorého hlavnou témou bola príprava a organizácia XVII. snemu Únie miest Slovenska. Ten by sa mal konať začiatkom mája v Bratislave a voliť by sa na ňom malo aj nové prezídium, ktoré po porážke Ferdinanda Víteka v primátorských voľbách v Nitre prišlo o svojho doterajšieho prezidenta.
    23.3.2007
    0
  • Vedúca útavru strategického rozvoja MsÚ v Prešova Ľubica Tomášová prezentuje projekt Šarišská špacírka
    Vytvorenie poznávacej cesty, ktorá spája zaujímavosti kultúrneho dedičstva regiónu rozprestierajúcom sa medzi Prešovom a poľským Nowym Sanczom je hlavným cieľom projektu Šarišská špacírka, ktorý v spolupráci s poľskou stranou realizuje Mestský úrad v Prešove.
    20.3.2007
    0
  • Slovenskej autobusovej doprave (SAD) Prešov pribudlo do vozového parku desať nových autobusov značky Karosa/Iveco, ktoré bude dopravný podnik využívať v rámci prímestskej dopravy. Dnes ich na autobusovej stanici v Prešove, za účasti predsedu Národnej rady Pavla Pašku, slávnostne uviedli do prevádzky.
    19.3.2007
    0
  • O vytvorení Rady cirkví a náboženských spoločností ako poradného orgánu primátora Prešova, hovorili predstavitelia cirkví a náboženských spoločností pôsobiacich na území mesta.
    16.3.2007
    0
  • Upratať potrebujú predovšetkým sídliská.
    Jarné upratovanie absolvuje naše mesto každý rok. Čistenie ciest a chodníkov od posypového materiálu, podľa schváleného harmonogramu sa realizuje od 5. marca. Už tradične je súčasťou jarného upratovania aj distribúcia veľkoobjemových kontajnerov.
    15.3.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Prezident MESA 10 a bývalý splnomocnenec vlády pre decentralizáciu verejnej správy Viktor Nižňanský
    Pomoc pri rozvoji Prešova, zostavovaní jeho rozpočtu a optimalizácii hospodárenia mestských spoločností - to sú oblasti, v ktorých by mohlo dôjsť k spolupráci medzi mestom Prešov a centrom pre ekonomické a sociálne analýzy MESA 10.
    15.3.2007
    0
  • Začína sa stavať.
    Slovenský skauting 112. zbor Prameň Prešov – Sekčov postaví na prešovskom sídlisku Sekčov na Námestí Krista Kráľa špecializované petangove ihrisko a lezeckú stenu. Ihrisko je určené pre staršie deti od 12 rokov a bude susediť so športovým areálom, ktorý patrí rímskokatolíckej cirkvi.
    9.3.2007
    0
  • Kislík pripúšťa len drobné nedostatky.
    Už niekoľko týždňov zaujíma verejnosť problém okolo spoločnosti Prešov REAL, s.r.o. a osoba Jozefa Kislíka. Na tohto, dnes už bývalého riaditeľa a konateľa tejto mestskej spoločnosti, bolo 9. februára podané trestné oznámenie a to za trestné činy porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, podvodu a za prečin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Obvinenie obsahuje päť bodov. Dnes vám prinášame rozhovor s Jozefom Kislíkom, ktorý od 1. marca už v uvedenej spoločnosti nepracuje.
    5.3.2007
    0
  • Priestor pre Úradom PSK a Odborovým domom kultúry na Námestí mieru je od dnes pod kontrolou kamerového systému mesta.
    2.3.2007
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK