Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Kultúra a voľný čas

  • (PREŠOV, 21. jún 2024) Tohtoročná letná novinka Autokino Kinočák Prešov bude pokračovať aj v mesiaci júl na veľkokapacitnom parkovisku na ulici Jána Pavla II. v Prešove. V areáli pribudne stánok s občerstvením a pohodlné ležadlá. Zásadnou zmenou bude presun premietania filmov na utorkové večery. Hlavným lákadlom budú filmy nakrútené na východe Slovenska.
    24.6.2024
    Autor: Peter Vlkovič - konateľ spoločnosti Nový film, s.r.o.
    0
  • Pri príležitosti výročia vzniku kapely Heľenine Oči, veselá partička vymyslela a vdýchla život hudobnému festivalu HELFEST. Skúšobný, pilotný ročník, chalani minulý rok zvládli na výbornú, tento rok, o čosi skúsenejší, nastavili latku ešte vyššie. V prešovskej Delni sa 31.8.2024 predstaví takmer 40 interpretov z rôznych kútov Európy. Návštevníkov zaujme i sprievodný program, či oddychové a Fun zóny.
    11.6.2024
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Už 14.6.2024 od 14:00 hod. sa otvoria brány prírodného kúpaliska Delňa, na ktorom sa bude konať 14. ročník, tentokrát trojdňového, DOBRÉHO FESTIVALU. Ako sa dostať na festival? Kde zaparkovať?
    12.6.2024
    Autor: Hana Tásler
    0
  • (PREŠOV, 27. máj 2024) Počas letných mesiacov do metropoly Šariša zavíta originálne Autokino Prešov s najväčším nafukovacím plátnom na Slovensku. Premietať sa bude na veľkokapacitnom parkovisku na ulici Jána Pavla II. v Prešove, každú stredu od začiatku júna až do konca augusta 2024. Návštevníci sa môžu tešiť najmä na obľúbené slovenské a české filmové novinky.
    29.5.2024
    Autor: Peter Vlkovič - konateľ spoločnosti Nový film, s.r.o.
    0
  • Prešov, 28. mája 2024 – Kultúrne leto v Prešove dostane nový rozmer s príchodom Letného kina Pocity, ktoré sa tento rok uskutoční v kultovom prostredí prešovského amfiteátra. Podujatie sľubuje nezabudnuteľné večery pod holým nebom, plné filmových zážitkov pre všetkých milovníkov kinematografie.
    28.5.2024
    Autor: Nina Šilanová
    0
  • Ďalší ročník najväčšieho festivalu na východom Slovensku sa koná už o mesiac a v priebehu troch dní premení prírodné kúpalisko Delňa na svet plný hudby, farieb a umeleckých zážitkov. Organizátori zverejnili kompletný program jednotlivých pódií a oznámili viaceré novinky. Príde legendárny a cenami ovenčený DJ Roger Sanchez, reggae speváčka s unikátnym hlasom Sara Lugo, gruzínsky zázrak Trio Mandili, z UK dorazí Chop Suey, z Rakúska talentované DnB hviezdy Camo&Krooked a nemôžu chýbať domáci IMT SMILE, ktorí si pre rodné mesto nachystali špeciálnu show.
    21.5.2024
    Autor: Hana Tásler
    0
  • Koncert pre Martinu a Jána sa uskutočnil v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Na koncerte vystúpila jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards Katarína Koščová a Daniel Špiner. Koncert bol organizovaný v spolupráci s obcou Gregorovce.
    6.5.2024
    Autor: smARTin
    0
  • Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
    23.4.2024
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
    22.4.2024
    Autor: Cinemax Prešov
    0
  • Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
    22.4.2024
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
    28.2.2024
    Autor: Michaela Demková
    0
  • Prešov, 14. februára – Každá divadelná kultúra mala by mať svoj výklad takého diela, akým je text Čakanie na Godota od Samuela Becketta. S týmto predsavzatím „povinnej jazdy“ sa chopil réžie inscenácie na jeho podklade v Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove, hrajúcom po rusínsky, hosťujúci Rastislav Ballek (nar. 1971). Hovoril o tom na dnešnej tlačovej besede v sídle DAD. Činoherný kolektív chystá premiéru predstavenia na piatok 16. februára.
    14.2.2024
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
  • Od roku 2025 bude Pivovar Šariš ako hlavný zdroj energie využívať bezemisnú elektrinu z obnoviteľných zdrojov. Primárnym zdrojom zelenej energie sa stane nový solárny park rakúskej spoločnosti Enery v neďalekých Iliašovciach. Ten bude dodávať elektrinu do energetickej siete, odkiaľ ju pivovar bude aj naďalej odoberať. Spoluprácu firiem zastreší zmluva o nákupe virtuálnej energie, ktorá je vôbec prvou svojho druhu na Slovensku. Prechod Pivovaru Šariš na obnoviteľné zdroje zároveň predstavuje ďalší krok na ceste Plzeňského Prazdroja k uhlíkovej neutralite vo výrobe, ktorú chce dosiahnuť do roku 2030.
    13.2.2024
    Autor: Bianka Zoľáková
    0
  • Výtvarné spektrum 2023/2024 je celoštátna postupová súťaž neprofesionálneho umenia, ktorej odborný garant a hlavný finančný partner je Národné osvetové centrum. Repríza jeho 60. ročníka prináša do Prešova svieži pohľad neprofesionálnych alebo umenie študujúcich autorov.
    30.1.2024
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Rok 2024 bude opäť bohatý na divadelné premiéry. Dve prešovské divadlá, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja, chystajú pre divákov pestrý repertoár dramatických diel rôznych žánrov i slávnostný galavečer.
    25.1.2024
    Autor: Mgr. Daša Jeleňová / PSK
    0
  • V areáli prírodného kúpaliska Delňa si na svoje prídu okrem otužilcov už aj korčuliari. Vstup je zdarma a korčuľovanie možné na vlastnú zodpovednosť.
    18.1.2024
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • OZ Malíček vás pozýva na milý adventný koncet, ktorý sa uskutoční 15. decembra 2023 vo Dvorane Evanjelického kolégia v Prešove.
    13.12.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Mestská galéria Caraffka vás pozýva na výstavu autora Jána Kováča - Okamihy. Vernisáž výstavy sa uskutoční 14. decembra o 17.00 hod.
    13.12.2023
    Autor: Mesto Prešov
    0
  • Multižánrový festival HELFEST zverejnil dátum ročníka 2024. Návštevníci môžu očakávať niekoľko pozitívnych zmien, odkazuje kapela Heľenine Oči.
    6.12.2023
    Autor: Janka Marczellová
    0
  • Prešovské mažoretky Diridonky tento rok oslavujú 30. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu pripravili špeciálny GALAVEČER - DIRIDONKY 30 ROKOV, ktorý sa uskutoční 26.11.2023 o 17:00 hod. v historickej sále PKO Čierny orol.
    15.11.2023
    Autor: Daniel Koháni, DiS. art.
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK