Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Kultúra a voľný čas

  • Obec Miklušovce a Spolok pre obnovu dediny vyhlasuje 7. ročník výtvarnej súťaže pre deti, ktoré žijú v dedinkách na Slovensku. Najkrajšie práce budú ocenené.
    8.3.2021
    0
  • Aj v týchto dňoch sa knižnica teší priazni svojich čitateľov. Na nedostatok práce si knihovníci nemôžu sťažovať
    Besedy, súťaže a bohatý sprievodný program pre malých aj veľkých knihomoľov... Aj tak bude vyzerať marec v Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove.
    26.2.2021
    Autor: Michaela Demková
    0
  • Peter Kocák
    V sobotu 20. februára 2021 bola v priestoroch Univerzitnej knižnice Prešovskej univerzity v Prešove (UK PU) a zároveň na jej webovom sídle (www.pulib.sk) sprístupnená jubilejná výstava grafických diel Petra Kocáka – akademického maliara a vysokoškolského pedagóga Filozofickej fakulty PU. Udialo sa tak na deň presne po 20-tich rokoch od otvorenia výstavy grafík „All my women?“, ktorej autorom bol tiež Peter Kocák.
    22.2.2021
    Autor: Anna Polačková
    0
  • Sám doma
    Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik spúšťa jedinečný filmový festival SÁM DOMA! Natoč krátky film do 10 minút a staň sa jeho súčasťou.
    17.2.2021
    Autor: Barbara Denciová
    0
  • Séria najkrajších fotografií z ôsmeho ročníka fotografickej súťaže Choď a foť začala putovať naprieč Prešovským krajom. Verejnosti je prístupná od dnešného dňa v OC Novum Prešov.
    12.2.2021
    Autor: František Baláž
    0
  • Infocesta
    Víťazi ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 sú známi. V kategórii AntiCovid sú to OOCR „Šariš“ – Bardejov, Oddelenie kultúry a športu mesta Vysoké Tatry a Vihorlatská hvezdáreň v Humennom. Ocenenie za celoživotný prínos v oblasti cestovného ruchu patrí známemu značkárovi turistických chodníkov Ernestovi Rusnákovi.
    12.2.2021
    Autor: KOCR
    0
  • Víťazi ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 sú známi. Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska ocení tri organizácie a jednu osobnosť.
    5.2.2021
    Autor: František Baláž
    0
  • Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZ a HŠ) má za sebou ďalší úspešný projekt, v rámci ktorého boli vytvorené dve pracovné miesta. Junior a senior destinančný manažér budú vo svojej práci pokračovať aj po ukončení projektu.
    3.2.2021
    0
  • Knihovníčky Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove
    Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove po mesačnej pauze opäť poskytuje svoje služby verejnosti, no v obmedzenom režime. Za prvé dva dni obslúžili takmer deväťsto ľudí.
    29.1.2021
    Autor: Michaela Demková
    0
  • V pondelok 25. januára 2021 bola spustená celokrajská fotosúťaž na tému Bezpečne v manželstve, ktorá je sprievodnou aktivitou Národného týždňa manželstva. Najlepšie fotografie získajú špeciálne ocenenia.
    26.1.2021
    0
  • Viliam Kráľ Serendipity-obal
    Cestovanie a príbehy o cestovaní, cestovateľské kiná a kvízy, tipy a triky ako cestovať za lacno. Tieto koncepty sú na Slovensku dobre známym a vyhľadávaným formátom, ktorý za normálnych okolností nemá problém zaplniť kaviarne a sály divákmi dychtiacimi dozvedieť sa niečo o zážitkoch moderných dobrodruhov.
    15.1.2021
    Autor: Matej Kráľ
    0
  • Prehliadka Múzea Solivar patrí medzi jedinečný zážitok, pretože zahŕňa návštevu s výkladom až štyroch objektov: Sklad soli, Gápeľ, Četerne a Varňa František. Sú určené pre jednotlivcov a skupiny, o čom svedčí každoročný nárast záujmu návštev zo strany škôl, ale aj rodín s deťmi.
    23.12.2020
    0
  • Turistické noviny
    Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vydáva ďalšie, v poradí už šieste, číslo turistických novín Prešovského kraja. Aktuálne vydanie je pripravené pre zimnú a jarnú sezónu v cestovnom ruchu.
    17.12.2020
    Autor: František Baláž
    0
  • Na trh detskej literatúry mieri originálny príbeh malého Henricha a jeho starej mamy, ktorá vôbec nie je typ idylickej a starostlivej starkej, búra stereotypy a ponúka vtip a nadhľad na tému starnutia. Kniha s názvom Otrasná madam stará mama, doplnená magickými ilustráciami, vychádza v slovenčine pod taktovkou o.z. Dva v jednom po prvýkrát.
    16.12.2020
    Autor: Jana Krajkovičová
    0
  • Mapa turista Bardejov
    Rok 2020 bol pre turistický ruch na severovýchode Slovenska a Oblastnú organizáciu cestovného ruchu (OOCR) , , Šariš“-Bardejov najťažším v jeho histórii. Kríza okolo pandémie korona vírusu tvrdo zasiahla prakticky všetky zariadenia cestovného ruchu - kúpele, wellness zariadenia, hotely, reštaurácie, múzea i kultúrne podujatia.
    16.12.2020
    Autor: Štefan Kuča
    0
  • Mirandolina
    Ambíciou celého realizačného tímu v Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove bolo pripraviť na podklade textu Mirandolina od Carla Goldoniho neprvoplánovú komédiu. Uviedol to na dnešnom stretnutí s novinármi v sídle DAD hosťujúci režisér inscenácie Michal Spišák. Premiéru predstavenia chystajú na piatok 18. decembra a riaditeľ DAD Marián Marko si zaželal, že k nej pri dodržaní prísnych protipandemických opatrení skutočne dôjde.
    15.12.2020
    Autor: Jozef Jurčišin
    0
  • Krajské múzeum v Prešove reinštalovalo a rozšírilo panelovú časť stálej expozície Z dejín hasičstva na Slovensku a rozšírilo ju o nové tematické celky a fotodokumentačný materiál. Pozostáva z 30 panelov a poskytuje prierez histórie hasičstva na Slovensku, ktoré sa vyvíjalo od živelnej ochrany pred požiarmi, až po súčasnú organizačnú štruktúru dobrovoľného i profesionálneho hasičstva.
    15.12.2020
    Autor: Rastislav Žitný
    0
  • Keď pred rokom vznikla skupina BASAWELL, jej členovia netušili, koľko muzikantských snov si o pár mesiacov splnia. Vydali debutový album a zároveň sa im podarilo spolupracovať s človekom, ktorého vnímajú ako skvelého muzikanta a moderátora.
    12.12.2020
    0
  • Žiaci z prešovských základných škôl pripravili originálnu handmade vianočnú výzdobu, ktorá sa už vyníma na 12 stromčekoch na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša. Ozdoby na najkrajšie vyzdobený vianočný stromček vytvorili deti zo ZŠ Československej armády.
    11.12.2020
    0
  • Lucia Gibarti_Sandra Urbancikova
    Slovenská speváčka Lucia Gibarti vdýchla prastarej kolede O Holy Night nový, život – po slovensky. Svoj najnovší hudobný počin s názvom NOC VIANOC zverejnila prostredníctvom jednoduchého lyrics videa s obrazom.
    11.12.2020
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK