Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Mesto Prešov

  • Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) otestoval prvý minibus na trase Dúbrava - Borkut. Päť dní mohli Prešovčania jazdiť na novej navrhovanej linke zdarma a svoje skúsenosti, výhrady a návrhy ku grafikonu mohli vyjadriť v ankete.
    5.5.2008
    0
  • Ilustračné foto
    Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) vymení postupne všetkých 57 automatov na cestovné lístky za šestnásťtarifné s modernou elektronikou, ktoré umožnia pri prechode na euro jednoduché preprogramovanie.
    3.5.2008
    0
  • O necelých šesť tisíc korún zvýšili na svojom stredajšom zasadnutí prešovskí mestskí poslanci plat primátorovi mesta Pavlovi Hagyarimu. Ten tak bude od apríla namiesto doterajších 78 700 korún dostávať mesačne 84 600 korún.
    2.5.2008
    0
  • Týždeň po mimoriadnom zasadnutí mestských poslancov k problémom súvisiacim s priemyselným parkom v Záborskom sa prešovské zastupiteľstvo zišlo opäť, tentokrát na 16. riadnom zasadnutí. Pôvodne mali poslanci na programe 13 rokovacích bodov. Hneď v úvode však štyri z nich stiahol primátor Pavel Hagyari z rokovania.
    1.5.2008
    0
  • Prešovskí mestskí poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve dali zelenú priemyselnému parku IPZ Prešov – Záborské, keď hlasovali za odkúpenie pozemkov od firmy CI REGIO spol. s.r.o. a tiež akcií od správcovskej spoločnosti IPZ Prešov, a.s.
    24.4.2008
    0
  • Po mesiaci sa dnes poslanci prešovského mestského zastupiteľstva opäť zídu na mimoriadnom zasadnutí. A opäť budú riešiť rovnaký problém – priemyselný park v Záborskom.
    23.4.2008
    0
  • S príchodom teplejších dní zaevidovali na prešovskej radnice zvýšený počet žiadostí o prevádzkovanie letných terás. Doteraz vydali 13 povolení na ich prevádzkovanie v centre mesta.
    22.4.2008
    0
  • Mesto Prešov by malo mať do roka postavený 50-metrový krytý bazén s olympijskými parametrami. Radnica už má základnú štúdiu, momentálne sa pracuje na projekte. Predbežný odhad stavebných nákladov odhadol prešovský primátor Pavel Hagyari na 200 miliónov korún.
    22.4.2008
    0
  • Socha Ježiša Krista vysoká 33 metrov so šesťmetrovým podstavcom, ktorá sa má vypínať nad Prešovom, už má svoju reálnu podobu. Novinárom ju v mierke 1:60 predstavil výtvarník Martin Pala a prešovský primátor Pavel Hagyari.
    19.4.2008
    83
  • Urobme si poriadok pred vlastným prahom je názov kampane, ktorou sa mesto Prešov zapojí do aktivít v rámci Dňa Zeme. Prešov je jedným z troch slovenských miest, ktoré 23. apríla budú súťažiť v projekte Recyklačný deň.
    18.4.2008
    0
  • Mnohé prešovské ulice sú rozkopané, vodiči nadávajú na obchádzky. Dôvodom je realizácia veľkého projektu Prešov – pitná voda a kanalizácia v povodí rieky Torysa. Z dôvodu výkopových práca je z oboch smerov uzavretá východná časť Štefánikovej ulice, obchádzka je zabezpečená po Hviezdoslavovej ulici, Ulici Tarasa Ševčenka a Pavlovičovom námestí. Po dokončení prác sa stavebné stroje presunú na Hviezdoslavovu ulicu, obchádzka bude zabezpečená po Kúpeľnej ulici a Tarasa Ševčenka.
    17.4.2008
    0
  • Jedným z cieľov kandidatúry mesta Prešov na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK 2013) je prirodzene nadchnúť občanov pre tento projekt. Začiatkom marca 2008 začal po Prešove na trasách č. 4, 8 a 38 premávať Infotrolejbus EHMK, ktorý bude až do konca septembra 2008 informovať o kandidatúre mesta netradičnými formami.
    16.4.2008
    0
  • Multifunkčné ihrisko za 1,107 mil. Sk odovzdalo mesto Prešov do užívania obyvateľom mestskej časti Šidlovec. Ihrisko s umelou trávou vybudovala radnica z vlastných prostriedkov v areáli bývalej materskej školy, ktorú predčasom pre nadbytočnosť zrušili a objekt odvtedy niekoľko rokov chátral.
    11.4.2008
    0
  • Otázkam zdravia detí a mládeže sa počas dvoch posledných dní venovali pracovné tímy odborníkov zo šiestich európskych miest, ktoré sa zapojili do medzinárodného projektu Mestá pre deti (Cities for Children).
    11.4.2008
    0
  • Mestský úrad v Prešove rozšíril počet asistentov na prechodoch pre chodcov, ktorí dbajú na bezpečnosť hlavne detí základných škôl na frekventovaných úsekoch. Projekt Mestskej polície „Bezpečná cesto do školy“ sa rozšíril o výpomoc z radov dlhodobo nezamestnaných prostredníctvom malých obecných služieb.
    10.4.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • V areáli základnej školy na Ulici Československej armády v Prešove, ktorá priamo susedí s ďalšou základnou školou na Odborárskej ulici, vyrastie športový park mládeže – tréningový zimný štadión.
    7.4.2008
    0
  • Mestský úrad v rámci projektu zelené mesto revitalizuje zeleň, rekreačné a oddychové zóny. V týchto dňoch svoju pozornosť venuje úpravám Kmeťovho stromoradia.
    4.4.2008
    0
  • ilustračné foto
    Primátor Prešova Pavel Hagyari považuje dopravu za najväčší problém, ktorý trápi Prešovčanov. Preto menoval projektový tím zložený z odborníkov, ktorí zmapujú dopravnú situáciu a navrhnú riešenia. Súčasne ustanovil do funkcie vedúcu odboru dopravy Darinu Sýkorovú, ktorá bude mať na starosti výlučne úsek dopravy. Má za úlohu čo najskôr presadiť do života zelenú vlnu, ktorá by mala začať fungovať na piatich križovatkách v meste.
    3.4.2008
    21
  • Takmer dve hodiny diskutovali na minulotýždňovom zasadnutí zastupiteľstva prešovskí mestskí poslanci, či chcú a na aké využitie Centrálny mestský park, ktorý je schválený v územnom pláne mesta v lokalite Sekčov na ploche 26 hektárov.
    1.4.2008
    0
  • Prvý apríl v centre Prešova sa už tradične bude niesť v duchu vyvrcholenia medzinárodnej súťaže kresleného humoru na tému pivo – Zlatý súdok 2008. Vernisáž výstavy bude v Šarišskej galérii so začiatkom o 14:30, na ktorej sprístupnia najlepšie práce 14. ročníka súťaže.
    31.3.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK