Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mesto Prešov

  • O tom, kde sa presťahuje mestské trhovisko z centra Prešova, mestskí poslanci nerozhodli ani na včerajšom mimoriadnom zastupiteľstve. Primátor Prešova Pavel Hagyari prerušil už raz prerušené zastupiteľstvo z 28. mája a tento bod presunul na ďalšie mimoriadne zastupiteľstvo, ktoré zvolal na 19. júna. O trhovisku sa tak bude rokovať v priebehu štyroch týždňov trikrát.
    13.6.2008
    0
  • Program JOJ-ka v meste prilákala v nedeľu do centra Prešova toľko ľudí, že to pripomínalo miléniový Silvester. Išlo o vyvrcholenie Dní mesta Prešov, ktoré tentokrát trvali od pondelka do nedele a počtom kapiel a iných sprievodných akcií tromfli predchádzajúce ročníky.
    9.6.2008
    0
  • AKTUALIZOVANÉ: V "Jeden deň .", dnes, 7. júna 2008, spojili svoje sily a schopnosti mnohí amatérski aj profesionálni prešovskí fotografi, aby počas 24 hodín od poludnia 6. júna 2008 (včera) do poludnia nasledujúceho dňa zaznamenali zaujímavým spôsobom život vo svojom okolí.
    7.6.2008
    0
  • Prvou energeticky certifikovanou obytnou budovou v Prešove sa stala bytovka na Oravskej ulici v Prešove. Jej vlastníci sa v minulom roku rozhodli investovať vyše 10 miliónov z úverových zdrojov do zateplenia budovy a prechod na nový systém vykurovania. Za rok sa im na energiách podarilo dosiahnuť až 66-percentnú úsporu.
    5.6.2008
    0
  • Počas Dní mesta Prešov chcú členovia združenia Priateľov Zeme-SPZ získať od občanov približne 2 tisíc ďalších podpisov pod petíciu proti rozšíreniu spaľovne nebezpečných odpadov v Prešove. V infostánku na Hlavnej ulici budú ich aktivisti diskutovať s občanmi mesta o zámere firmy Fecupral so sídlom na Budovateľskej ulici v Prešove, ktorá požiadala o rozšírenie kapacity zo súčasných tisíc ton na 21 tisíc ton nebezpečného odpadu ročne.
    4.6.2008
    0
  • Primátori dvoch východoslovenských miest Košíc a Prešova, ktoré bojujú o získanie titulu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013, podpísali dnes na prešovskej radnici Memorandum o vzájomnom porozumení a budúcej spolupráci v prípade víťazstva jedného z týchto miest. V súťaži sú v hre ešte Nitra a Martin, ktoré spolu s Košicami a Prešovom postúpili do druhého kola súťaže.
    4.6.2008
    0
  • Mlynský náhon, ktorý sa tiahne Prešovom v dĺžke asi troch kilometrov, plánuje mesto zasypať. Voda v ňom nepreteká už takmer päťdesiat rokov a jeho koryto je stavebnou činnosťou na mnohých miestach zahatané.
    4.6.2008
    0
  • Tohtoročné Dni mesta Prešov 2008 budú opäť bohatšie na množstvo podujatí, na pódiách sa vystrieda viac umelcov a do Prešova smeruje bohaté zastúpenie hostí zo zahraničia. Program je rozdelený na sedem dní od pondelka 2. júna do nedele 8. júna, od štvrtka sa bude niesť v atmosfére Trojičného jarmoku.
    28.5.2008
    0
  • Hustej cestnej premávke v centre Prešova by mala pomôcť zmena smeru jazdy v jednosmernej Dostojevského ulici. Doteraz sa mohlo na túto komunikáciu odbočiť iba z Východnej ulice a cesta vyústila na Masarykovu ulicu.
    26.5.2008
    0
  • Mesto Prešov sa pustilo do veľkej rekonštrukcie historickej budovy Čierneho orla, ktorá patrí mestskej príspevkovej organizácii Parku kultúry a oddychu. Radnica bola úspešná pri predkladaní projektu a z Nórskych fondov získala na tento účel 620 tis. eur, čo predstavuje 85% žiadanej sumy, zvyšných 15% financií pochádza zo štátneho rozpočtu.
    21.5.2008
    0
  • Na 29 prešovských školách vyše tri týždne nacvičuje viac ako 3 500 žiakov historický tanec štvorylku. Dôvodom je ambícia, aby spolu s Košicami, Liptovským Mikulášom a Ružomberkom i ďalšími európskymi mestami sa pokúsili prekonať svetový rekord v počte tanečníkov v synchronizovanom tanci štvorylky.
    16.5.2008
    0
  • Prešov má po čase opäť svoje rádio. Od stredy spustilo svoje skúšobné vysielanie Rádio Prešov.
    16.5.2008
    0
  • Dlh na nájomnom v mestských bytoch v Prešove prevyšuje sumu 37 miliónov korún a ročne narastá približne o 2 mil. Sk Vyplýva to z materiálu, ktorý vypracovala správcovská spoločnosť Spravbytkomfort, v ktorej má mesto menšinový podiel.
    16.5.2008
    0
  • Občania prešovskej mestskej časti Táborisko sa domáhajú odklonenia nákladnej dopravy zo Šafárikovej a Hollého ulice na Sídlisko Sekčov a radikálneho riešenia prehustenej cestnej premávky v meste Prešov vybudovaním obchvatu.
    15.5.2008
    0
  • Na Hlavnej ulici sa zišlo mnoho Prešovčanov, ktorí sa zapojili do pokusu o najväčší rachot v Európe
    Spoločným dvojminútovým pokusom o najväčší rachot v Európe podporili včera pri príležitosti Dňa Európy obyvatelia Prešova i ďalších 12-tich miest Prešovského kraja kandidatúru mesta Prešov na Európske hlavné mesto kultúry 2013.
    10.5.2008
    0
  • Hrozba prešovského primátora Pavla Hagyariho, že bude vetovať uznesenie z mimoriadneho mestského zastupiteľstva, na ktorom poslanci schválili zámer odkúpiť pozemky na priemyselný park IPZ Prešov – Záborské, sa nenaplnila.
    6.5.2008
    0
  • Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) otestoval prvý minibus na trase Dúbrava - Borkut. Päť dní mohli Prešovčania jazdiť na novej navrhovanej linke zdarma a svoje skúsenosti, výhrady a návrhy ku grafikonu mohli vyjadriť v ankete.
    5.5.2008
    0
  • Ilustračné foto
    Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) vymení postupne všetkých 57 automatov na cestovné lístky za šestnásťtarifné s modernou elektronikou, ktoré umožnia pri prechode na euro jednoduché preprogramovanie.
    3.5.2008
    0
  • O necelých šesť tisíc korún zvýšili na svojom stredajšom zasadnutí prešovskí mestskí poslanci plat primátorovi mesta Pavlovi Hagyarimu. Ten tak bude od apríla namiesto doterajších 78 700 korún dostávať mesačne 84 600 korún.
    2.5.2008
    0
  • Týždeň po mimoriadnom zasadnutí mestských poslancov k problémom súvisiacim s priemyselným parkom v Záborskom sa prešovské zastupiteľstvo zišlo opäť, tentokrát na 16. riadnom zasadnutí. Pôvodne mali poslanci na programe 13 rokovacích bodov. Hneď v úvode však štyri z nich stiahol primátor Pavel Hagyari z rokovania.
    1.5.2008
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK