Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Fragaria Cup privíta 202 žiackych futbalových tímov z 18 krajín

Na jednom z najväčších žiackych futbalových turnajov v strednej Európe "Fragaria Cup 2010", ktorý sa bude konať 3. -7. júla v Prešove, sa zúčastní 202 družstiev.

Ako dnes informoval médiá predseda organizačného štábu Juraj Basala zo spoločnosti 4SPORT Prešov, v metropole Šariša privítajú vyše 4000 účastníkov z 18 krajín.

Najpočetnejšia zahraničná výprava pricestuje z Rumunska s 38 družstvami, z Českej republiky sa prihlásilo 14 tímov a po 12 prihlásili Rusko a Litva.

"Po prvý raz privítame družstvo z Filipín. Sú to 10-roční chlapci, ktorí sa na turnaji zúčastnia aj vďaka podpore košickej obchodnej spoločnosti, ktorá spolupracuje s obchodnou spoločnosťou na Filipínach a zabezpečuje komplet celý pobyt detí na území Slovenska, " uviedol Basala.

Žiacke družstvá budú o víťaznú trofej bojovať v ôsmich vekových kategóriách, ktoré sú určené pre osemročných a 15-ročných futbalistov. Ďalšia kategória je vytvorená pre dievčenské tímy. Zaujímavosťou podľa Basalu je aj to, že podujatia sa zúčastnia dve dievčenské družstvá z Humenného, ktoré budú hrať v chlapčenských kategóriách 10- a 13-ročných.

Počas turnaja odohrajú spolu 720 zápasov. Tie sa najskôr hrajú v základných skupinách, z ktorých najlepší postupujú do vyraďovacej súťaže. Futbalové talenty si zmerajú sily na ihriskách v Jazdeckom areáli, ale i na trávnikoch v okolitých šiestich obciach.

Program futbalového podujatia sa začína 3. júla o 8.00 h súbojmi v základných skupinách. V ten istý deň o 20.00 h sa bude konať slávnostný nástup účastníkov a vlakový pochod centrom mesta. Ten sa končí pred Divadlom Jonáša Záborského, kde bude kultúrny program, ktorý vyvrcholí ohňostrojom. Finálové zápasy sa odohrajú 7. júla v Jazdeckom areáli, kde popoludní prebehne aj dekorovanie víťazov.

Vzhľadom na to, že v čase konania turnaja sa budú hrať zápasy futbalového šampionátu v Juhoafrickej republike, organizátori umožnia sledovať účastníkom žiackeho turnaja priame prenosy z týchto súbojov na veľkoplošnej obrazovke v Jazdeckom areáli.

Fragaria Cup 2010:
-harmonogram zápasov: www.pis.sk/?c=14&id=390
-slávnostný ceremoniál: www.pis.sk/?c=14&id=391

Účastníci Fragaria Cupu dorazili do Prešova / Foto: Milan Ferenčík

Účastníci Fragaria Cupu dorazili do Prešova / Foto: Milan Ferenčík
Súvisiace články
18.3.2011 Prípravy na desiaty ročník Fragaria Cup v plnom prúde 5.7.2009 FRAGARIA CUP 2009 - Otvárací ceremoniál
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK