Nedeľa, 12. máj 2024
Meniny má Pankrác | zajtra Servác

Fragaria Cup privíta 202 žiackych futbalových tímov z 18 krajín

Na jednom z najväčších žiackych futbalových turnajov v strednej Európe "Fragaria Cup 2010", ktorý sa bude konať 3. -7. júla v Prešove, sa zúčastní 202 družstiev.

Ako dnes informoval médiá predseda organizačného štábu Juraj Basala zo spoločnosti 4SPORT Prešov, v metropole Šariša privítajú vyše 4000 účastníkov z 18 krajín.

Najpočetnejšia zahraničná výprava pricestuje z Rumunska s 38 družstvami, z Českej republiky sa prihlásilo 14 tímov a po 12 prihlásili Rusko a Litva.

"Po prvý raz privítame družstvo z Filipín. Sú to 10-roční chlapci, ktorí sa na turnaji zúčastnia aj vďaka podpore košickej obchodnej spoločnosti, ktorá spolupracuje s obchodnou spoločnosťou na Filipínach a zabezpečuje komplet celý pobyt detí na území Slovenska, " uviedol Basala.

Žiacke družstvá budú o víťaznú trofej bojovať v ôsmich vekových kategóriách, ktoré sú určené pre osemročných a 15-ročných futbalistov. Ďalšia kategória je vytvorená pre dievčenské tímy. Zaujímavosťou podľa Basalu je aj to, že podujatia sa zúčastnia dve dievčenské družstvá z Humenného, ktoré budú hrať v chlapčenských kategóriách 10- a 13-ročných.

Počas turnaja odohrajú spolu 720 zápasov. Tie sa najskôr hrajú v základných skupinách, z ktorých najlepší postupujú do vyraďovacej súťaže. Futbalové talenty si zmerajú sily na ihriskách v Jazdeckom areáli, ale i na trávnikoch v okolitých šiestich obciach.

Program futbalového podujatia sa začína 3. júla o 8.00 h súbojmi v základných skupinách. V ten istý deň o 20.00 h sa bude konať slávnostný nástup účastníkov a vlakový pochod centrom mesta. Ten sa končí pred Divadlom Jonáša Záborského, kde bude kultúrny program, ktorý vyvrcholí ohňostrojom. Finálové zápasy sa odohrajú 7. júla v Jazdeckom areáli, kde popoludní prebehne aj dekorovanie víťazov.

Vzhľadom na to, že v čase konania turnaja sa budú hrať zápasy futbalového šampionátu v Juhoafrickej republike, organizátori umožnia sledovať účastníkom žiackeho turnaja priame prenosy z týchto súbojov na veľkoplošnej obrazovke v Jazdeckom areáli.

Fragaria Cup 2010:
-harmonogram zápasov: www.pis.sk/?c=14&id=390
-slávnostný ceremoniál: www.pis.sk/?c=14&id=391

Účastníci Fragaria Cupu dorazili do Prešova / Foto: Milan Ferenčík

Účastníci Fragaria Cupu dorazili do Prešova / Foto: Milan Ferenčík
Súvisiace články
18.3.2011 Prípravy na desiaty ročník Fragaria Cup v plnom prúde 5.7.2009 FRAGARIA CUP 2009 - Otvárací ceremoniál
Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK