Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Ochutnajte koktejl kultúry pre všetkých

Tri podujatia, jedno miesto. Ochutnajte kultúrny koktejl pre všetky generácie v Záhrade umenia. Stretneme sa na hudobných festivaloch pod holým nebom Musical Soul, Hudba v meste a na rozprávkovom Dni detí.

V Prešove odštartujeme leto v centre mesta hneď troma výnimočnými podujatiami. Záhrada umenia sa od 30. mája do 2. júna 2023 stane centrom zábavy a kvalitnej hudby. Namiešame tu nevšedný kultúrny koktejl pre malých aj veľkých návštevníkov.

Musical Soul Festival – 30.5.2023

Prvým z troch podujatí, ktorými odštartujeme leto v Prešove, je Musical Soul Festival. Pôjde o úplne nový mestský festival elektronickej tanečnej hudby, ktorý sa uskutoční už 30. mája 2023 v Záhrade umenia.

Od 14:00 do 22:00 hod. sa tu predstavia obľúbení DJs: Beisi & Crono, Andee, D. K. O. , Johny de city, DJ Dlugosh, Saidorsen, Queen B a ďalší. Myšlienkou tohto jedinečného projektu je posilniť pozitívny vzťah mladej generácie k nášmu mestu a priniesť kvalitnú elektronickú hudbu do verejného priestoru „pod holým nebom“.

Deň detí v Prešove – 1.6.2023

Oslava Dňa detí je naplánovaná 1. júna 2023 v Záhrade umenia. Tento deň bude plný radosti, smiechu a nezabudnuteľných aktivít pre deti všetkých vekových skupín.

Malí oslávenci sa môžu tešiť na zábavný program, súťaže, tanečné vystúpenia a množstvo atrakcií. Okrem toho nebude chýbať chutné občerstvenie, predaj hračiek a rôznych výrobkov pre deti.

Program na pódiu:

13:30 ABC Centrum voľného času – súťažno-zábavný program
14:00 Mažoretky Diridonky – tanečné vystúpenie
14:30 FS Rozmarija – folklórne tanečné vystúpenie
15:00 DeeFlow – hip-hopové vystúpenie
15:15 Dogdancing (tanec so psom)
15:25 Hviezdy Prešova – oceňovanie v kategóriách šport, vedomosti, umenie
15:45 Psia škola
16:00 Čumpelovci – MAXI koncert
17:00 Divadlo Actores – divadelná rozprávka „Prešibaný kocúr v čižmách“

Hudba v meste – 2.6.2023

Festival Hudba v meste zakončí skvelé trojdnie plné hudby a zábavy v Záhrade umenia. Tú 2. júna 2023 rozozvučia známi interpreti Medial Banana, Billy Barman a Janais, ktorí si získali publikum nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Hudba v meste sa stáva tradičným a vždy mimoriadne úspešným komunitným podujatím, ktoré ponúka príležitosť pre stretnutia s priateľmi v sprievode kvalitnej hudby a magickej atmosféry, ktorú Záhrada umenia vyžaruje.

Príďte s nami odštartovať leto nezabudnuteľnými zážitkami!

Zdroj: PKO Prešov

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK