Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Bezplatné dlhové poradenstvo funguje aj v meste Prešov

Bezplatné dlhové poradenstvo, ktoré je zriadené Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, funguje už v 20 slovenských mestách. Bezplatnú dlhovú poradňu nájdu ľudia aj v Prešove na Duchnovičovom námestí 1.

Zástupcovia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR predstavili v meste Prešov národný projekt s názvom Bezplatné dlhové poradenstvo. Ľudia, ktorí sa pre zadlženie ocitnú v ťažkej životnej situácii môžu využiť ktorúkoľvek z bezplatných dlhových poradní, ktoré sú aktuálne zriadené v 20 slovenských mestách, no časom k nim pribudnú ďalšie a celkovo ich bude až 46. Jedna z týchto poradní sídli aj v meste Prešov na Duchnovičovom námestí 1. Od začiatku roka 2022 sa podarilo v rámci jednotlivých poradní pomôcť už 800 klientom.

„Na Slovensku je množstvo problémov v súvislosti s dlhmi, ktoré sa dajú vyriešiť, len ľudia o tom nevedia, lebo im nemá kto poradiť. Pracovníci na bezplatných dlhových poradniach sú školení na to, aby vedeli odhaliť u každej rodiny možnosti ako sa im dá pomôcť,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak.

V každej poradni sú k dispozícii poradcovia, ktorí záujemcom o dlhové poradenstvo bezplatne pomôžu vytvoriť analýzu dlhov či nájsť najlepšie riešenie ako vzniknuté dlhy splácať. Dlhové poradenstvo zahŕňa okrem ekonomickej časti aj právne poradenstvo vo forme analýzy zmluvných záväzkov a ponuky právnych riešení. Súčasťou projektu Bezplatného dlhového poradenstva je aj psychologické poradenstvo, ktoré ponúkne záujemcom analýzu problémov a pomoc zvládať ťažkú finančnú situáciu. 

Viacn informácií nájdete na stránke: https://www.pomahamedlznikom.sk/

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK