Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Tatran Prešov získal Slovenský pohár

Hádzanári Tatrana Prešov sa stali držiteľmi Slovenského pohára pre ročník 2019/20. Vo finálovom stretnutí turnaja Final 4 v Bardejove zvíťazili vysoko 29:12 (14:5) nad Považskou Bystricou, ktorej tak oplatili minuloročné víťazstvo zo vzájomného zápasu po kontroverznom sedmičkovom rozstrele.

Tatran získal v poradí 16-ty Slovenský pohár v ére samostatnosti, od jeho vzniku v roku 1971 je to celkovo už 23. pohárová trofej pre zelenobielych. Tatran je suverénne najúspešnejším klubom v 42. ročníkoch pohára, vyhral 16 z posledných 19-tich trofejí. Najlepšími strelcami tohtoročného finálového duelu sa stali Lucijan Fižuleto a Tomáš Rečičár, ktorí zaznamenali po päť gólov.

SP – finále: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 29:12 (14:5), hralo sa v Bardejove

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti, Vaško – Santos 4, Fech, Linhares 4, Krok, Rečičár 5, Hozman 1, Fižuleto 5, Michalka 1, Grzentič, Hernandez 4, Jaballah 4, Carapkin 1, Rábek

Priebeh: 0:1, 8:1, 12:2, 12:4, 16:5, 20:6, 26:7, 28:12.

Bez Pedra Pacecha, ktorý sa zranil v sobotnom semifinále (ale aj dlhodobejších maródov Olivera Rábeka a Nina Grzentiča, ktorí však figurovali na súpiske), nastúpili prešovskí hádzanári na finálový zápas Slovenského pohára. A bola to práve Pacechova alternácia na poste strednej spojky Lucijan Fižuleto, ktorý dvoma gólmi odštartoval šesťgólový obrat Tatrana z 0:1 na 6:1 v úvodnej desaťminútovke duelu. Tréner Považanov Václav Straka reagoval oddychovým časom, ani ten jeho zverencom nepomohol. Svoj druhý gól pridali až v 15. minúte, keď zo sedmičky Vallo znižoval na 2:8. Tatran ale zápasu dominoval, divákov bavil rýchlou hádzanou a pekným zakončením. V 20. minúte bol náskok zelenobielych už dvojciferný (12:2), na polčasovú prestávku napokon odchádzali s deväťgólovým rozdielom (14:5).

V úvode druhého polčasu sa viacerými zákrokmi vyznamenali brankári na oboch stranách, Igora Čuprynu neprekonali hráči Považskej Bystrice dlhých takmer desať minút. To už Tatran viedol 20:5 a o osude finálového zápasu bolo prakticky rozhodnuté. Zverenci Slavka Golužu však pokračovali v koncentrovanom výkone, ďalšie výborné zákroky pridal aj striedajúci gólman Marcos Colodeti, na druhej strane padali pekné góly a tak sa zelenobieli napokon zo zisku trofeje tešili po konečnom 17-gólovom víťazstve 29:12.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK