Streda, 15. máj 2024
Meniny má Žofia | zajtra Svetozár

Tatran Prešov získal Slovenský pohár

Hádzanári Tatrana Prešov sa stali držiteľmi Slovenského pohára pre ročník 2019/20. Vo finálovom stretnutí turnaja Final 4 v Bardejove zvíťazili vysoko 29:12 (14:5) nad Považskou Bystricou, ktorej tak oplatili minuloročné víťazstvo zo vzájomného zápasu po kontroverznom sedmičkovom rozstrele.

Tatran získal v poradí 16-ty Slovenský pohár v ére samostatnosti, od jeho vzniku v roku 1971 je to celkovo už 23. pohárová trofej pre zelenobielych. Tatran je suverénne najúspešnejším klubom v 42. ročníkoch pohára, vyhral 16 z posledných 19-tich trofejí. Najlepšími strelcami tohtoročného finálového duelu sa stali Lucijan Fižuleto a Tomáš Rečičár, ktorí zaznamenali po päť gólov.

SP – finále: Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 29:12 (14:5), hralo sa v Bardejove

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti, Vaško – Santos 4, Fech, Linhares 4, Krok, Rečičár 5, Hozman 1, Fižuleto 5, Michalka 1, Grzentič, Hernandez 4, Jaballah 4, Carapkin 1, Rábek

Priebeh: 0:1, 8:1, 12:2, 12:4, 16:5, 20:6, 26:7, 28:12.

Bez Pedra Pacecha, ktorý sa zranil v sobotnom semifinále (ale aj dlhodobejších maródov Olivera Rábeka a Nina Grzentiča, ktorí však figurovali na súpiske), nastúpili prešovskí hádzanári na finálový zápas Slovenského pohára. A bola to práve Pacechova alternácia na poste strednej spojky Lucijan Fižuleto, ktorý dvoma gólmi odštartoval šesťgólový obrat Tatrana z 0:1 na 6:1 v úvodnej desaťminútovke duelu. Tréner Považanov Václav Straka reagoval oddychovým časom, ani ten jeho zverencom nepomohol. Svoj druhý gól pridali až v 15. minúte, keď zo sedmičky Vallo znižoval na 2:8. Tatran ale zápasu dominoval, divákov bavil rýchlou hádzanou a pekným zakončením. V 20. minúte bol náskok zelenobielych už dvojciferný (12:2), na polčasovú prestávku napokon odchádzali s deväťgólovým rozdielom (14:5).

V úvode druhého polčasu sa viacerými zákrokmi vyznamenali brankári na oboch stranách, Igora Čuprynu neprekonali hráči Považskej Bystrice dlhých takmer desať minút. To už Tatran viedol 20:5 a o osude finálového zápasu bolo prakticky rozhodnuté. Zverenci Slavka Golužu však pokračovali v koncentrovanom výkone, ďalšie výborné zákroky pridal aj striedajúci gólman Marcos Colodeti, na druhej strane padali pekné góly a tak sa zelenobieli napokon zo zisku trofeje tešili po konečnom 17-gólovom víťazstve 29:12.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK