Piatok, 03. máj 2024
Meniny má Galina | zajtra Florián

Dentálny kamión dorazí aj do Prešova

V piatok 15. júna sa uskutoční v Prešove už druhý ročník celoštátnej roadshow „Orbit - Zdravý úsmev pre každého“.

Vlaňajší ročník podujatia organizovaný Orbit Klubom v spolupráci s Asociáciou dentálnych hygieničiek bol veľmi úspešný a oslovil viac ako 41 000 ľudí po celej Slovenskej republike. Akcia sa preto koná tento rok v priebehu júna vo väčšom meradle. Z nákupných centier sa presunie na 14 najfrekventovanejších plôch najväčších slovenských miest, kde sa ľudia budú opäť môcť bezplatne poradiť s odborníkmi na dentálnu hygienu, získať rad informačných materiálov a vzorky žuvačiek.

Veľký kamión s kompletným vybavením bude vzdelávať ľudí dňa 15.6. v Prešove na ulici Armádného Generála Svobodu od 10.00 do 18.00.

Hoci v západných krajinách patrí pravidelná návšteva dentálnej hygieničky k bežným záležitostiam, my Slováci s ňou stále bojujeme a pravidelne svoj chrup dentálnej hygieničke zveruje len 44 % z nás. Rovnako tak medzizubné pomôcky používa pravidelne necelá štvrtina Slovákov*. Práve tento postoj chce zmeniť celoštátna akcia „Orbit - Zdravý úsmev pre každého“, ktorej druhý ročník odštartoval 11. júna v Žiline a pokryje celé Slovensko.

Tento rok na 14 miestach po celom Slovensku budú mať návštevníci možnosť stretnúť sa s dentálnou hygieničkou a stomatológom, ktorí ľuďom poradia, ako sa správne starať o svoje zuby. Do akcie bude zapojený kamión, v ktorom budú k dispozícii dve plne vybavené stomatologické ambulancie. Umiestený bude na námestiach a verejných priestranstvách najväčších slovenských miest. V kamióne budú odborníci, s ktorými budete môcť konzultovať svoje problémy ohľadom dentálnej hygieny, získať informačné materiály a taktiež žuvačky bez cukru, ktoré sú ideálnym doplnkom v starostlivosti o ústnu dutinu. Všetci návštevníci si budú môcť pozrieť edukatívne video, alebo vyplniť dotazník a zasúťažiť si tak o hodnotné ceny.

„Orbit Klub je odborná platforma, ktorá sa dlhodobo zameriava na dôležitosť dentálnej hygieny. V minulom roku sa nám podarilo osloviť 41 000 obyvateľov v celej republike. Dúfame, že sa nám aj tento rok podarí zaujať a informovať čo najväčší počet ľudí. Veríme, že je to správny spôsob, ako motivovať ľudí ku správnej starostlivosti o ústnu hygienu a zbaviť ich strachu z návštevy dentálnej hygieničky, “ hovorí Natália Vybíralová, brand manažérka značky Orbit.

http://pis.sk/podujatie/2169/orbit_-_zdravy_usmev_pre_kazdeho.html

Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK