Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Film Správa uvedú v sobotu v prešovskom kine CINEMAX NOVUM hereckí predstavitelia

Film Správa uvedú v sobotu v prešovskom kine CINEMAX NOVUM hereckí predstavitelia Očakávaný slovenský film Správa príde do kín v celej krajine budúci týždeň, už na najbližšiu sobotu je však pripravená jeho exkluzívna predpremiéra v prešovskom kine CINEMAX NOVUM. Snímku, ktorá si získala vynikajúce ohlasy počas svojich zahraničných uvedení, si bude môcť publikum vychutnať aj s úvodom dvojice hereckých predstaviteľov a producenta filmu.


Správa rozpráva príbeh dvoch mladých slovenských Židov, ktorým sa podarilo utiecť z koncentračného tábora v Osvienčime. Alfréd Wetzler a Rudlof Vrba sa 7. apríla 1944 ukryli v jame pod kopou drevených brvien. Pri sebe mali zápisky o počtoch ľudí v transportoch, poznámky o fungovaní tábora a označenia nádob s cyklonom B, ktorý sa používal v plynových komorách na vraždenie tisícov ľudí denne. Keď sa im po troch dňoch podarilo z tábora utiecť a cez hory prejsť až na Slovensko, čakala ich tá ťažšia časť. Presvedčiť o týchto hrôzach zvyšok sveta.


Predpremiérové premietanie osobne uvedie predstaviteľ hlavnej úlohy Alfréda Wetzlera Noël Czuczor, známy z filmu Čistič a seriálov Za sklom, Milenky či Nemocnica. Spoločne s ním sa prešovskému publiku predstaví herecký kolega Michal Režný, ktorý vo filme stvárňuje väzňa Marcela a na svojom konte má o. i. úlohy vo filmoch Ostrým nožom a Jan Palach, ale aj v seriáloch Ministri a Hrobári. Do Prešova príde publikum pozdraviť aj producent filmu Rasťo Šesták, ktorého produkčná spoločnosť DNA Production stojí napríklad za filmami Marhuľový ostrov, Trhlina, úspešnými seriálmi Mesto tieňov, Za sklom, Odsúdené, ale aj oceňovanými minisériami Spravedlnost a Herec.


Premietanie filmu Správa bude v kine CINEMAX NOVUM na programe v sobotu 18. septembra o 17.40, lístky sú už v tejto chvíli v predaji na webstránke kina (www.cine-max.sk). Snímku do kinodistribúcie prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Pridal: Zita Šoltisová
629
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK