Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 23.2.2020

1917 20:30 hod.
Žáner: vojnový, dráma
OBSAH:
Režisér filmov Spectre a Skyfall, Sam Mendes, prichádza s novou vojnovou drámou.
Dvaja britskí vojaci v prvej svetovej vojne majú podľa rozkazu preniknúť ďaleko za nepriateľskú líniu a doručiť správu o odvolaní zajtrajšieho útoku ich vlastnému oddielu. Ak zlyhajú, ich celý oddiel padne do pasce a nastane masaker.


CHLAP NA STRIEDAČKU 18:00, 20:00 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.


JEŽKO SONIC 13:40, 15:10, 16:10 hod.
Žáner: animovaný, komédia, dobrodružný
OBSAH:
Superrýchly modrý ježko Sonic patrí medzi najväčšie videoherné legendy. A pretože o legendách sa spravidla natáčajú filmy, vznikla aj komédia, v ktorej bude hlavný hrdina unikať pred svojim neúnavným prenasledovateľom Doktorom Robotnikom rýchlosťou toho najrýchlejšieho blesku. Schopnosť unikať najrýchlejšie na svete - a to na ktoromkoľvek svete, v ktorom sa práve vyskytuje, by ježko Sonic bez mrknutia oka vymenil za naozajstného kamaráta. Zo svojho lesného útočišťa síce chodí navštevovať dobráckeho malomestského šerifa Toma /James Mardsen/, ten sa však tak úplne nepočíta, lebo si Sonica pri jeho rýchlosti ešte nestihol všimnúť. A Sonic sa snaží nezanechávať stopy svojej prítomnosti, lebo vie, že by po ňom šli. A kto? No predsa všetci! Lenže aj ten najopatrnejší ježko môže urobiť malú chybičku, ktorou je v Sonicovom prípade dočasný výpadok elektriny v polovici Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalenie príčin kolosálneho výpadku najme toho vôbec najschopnejšieho génia, zľahka šialeného Doktora Robotnika /Jim Carey/. Ten Sonicovu stopu zavetrí skoro okamžite. A Sonic vzápätí zistí, že ani najrýchlejšie nohy nemusia vždy stačiť na úspešný únik, navyše keď stratil zázračné krúžky, ktoré mu umožňovaly rýchle cestovanie medzi rôznymi svetmi. Jediný, kto pozná ich aktuálnu polohu je Sonicov "kamoš" šerif Tom, a ten sa do zachraňovania mimozemského ježka pred neúnavným a vynaliezavým Doktorom Robotnikom práve dvakrát nehrnie. Potom si však ako správny ochranca zákona uvedomí, že slabších treba brániť a vtedy sa len začnú diať veci... Napriek tomu, že diváci záporákom väčšinou nefandia, Doktor Robotnik by sa mohol stať výnimkou, lebo hravé šialenstvo a nezlomná energia, ktoré postave vdýchol Jim Carey sú doslova očarujúce. "Dlho som sa túžil vrátiť ku svojim koreňom, k postave Ace Venturu, v ktorej som sa mohol celkom odviazať. A ježko Sonic mi tento sen stopercentne splnil. Bola to radosť, " priznáva herec.


LABKOVÁ PATROLA: PRIPRAVENÍ POMÁHAŤ A ZACHRAŇOVAŤ! 16:20 hod.
Žáner: animovaný, rodinný
OBSAH:
Neohrozená Labková patrola opäť v kinách v špeciálnej epizóde.
Už žiadny plač a žiadny priek, patrola má na všetko liek! Labková patrola sa vracia do kín a tento raz sa vám partička psích záchranárov na čele s chlapcom Ryderom predstaví v špeciálnom pretekárskom filme. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Labky spolu vytvoria servisný tím pre svojho obľúbeného pretekára a tešia sa, že mu pomôžu zvíťaziť. Problém nastane, keď sa ich šampión nešťastnou náhodou zraní a nemôže šoférovať. Odvážnych psíkov však len tak niečo neprekvapí, sú vždy pripravení pomáhať a zachraňovať. Pre Labkovú patrolu nie je žiadna úloha príliš ťažká, žiadna misia nesplniteľná. Za volant sa teda posadí Marshall, šliapne na plyn a spolu s ostatnými kamarátmi predvedie v kinách skvelú, zábavnú jazdu.
Pretekársky diel doplnia dve najnovšie epizódy, v ktorých si „labkáči“ budú musieť poradiť s obrovským odtrhnutým balónom a čaká ich aj jedno pavúčie dobrodružstvo. Úloh je viac než dosť, takže, labky, hor sa do akcie!
Požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma, letecká záchranárka Skye a pochopiteľne Ryder sú detským fenoménom súčasnosti. Prvé uvedenie ich dobrodružstiev v kinách v roku 2019 malo prekvapivo veľký úspech u nás aj vo svete, pre mnohé deti znamenala Labková patrola vôbec prvý výlet do kina a premiérový zážitok z veľkého plátna. Detskí diváci aj ich rodičia tak už netrpezlivo čakajú, kedy sa na plátna kín dostanú ďalšie príbehy odvážnych šteniatok.


ĽADOVÁ SEZÓNA 3 13:10, 15:50 hod.
Žáner: animovaný, komédia, rodinný
OBSAH:
Cool partička je opäť v kinách!
NeNORMálny ľadový medveď Norm spolu s nezničiteľnými lumíkmi je späť. Cool partička bude tento raz zasahovať až v ďalekej Číne. Celý Sever je hore nohami z príprav na svadbu Normovho starého otca, ktoré má na starosti Norm. Situáciu ešte viac skomplikuje stretnutie s archeológom Jinom, ktorý nášho kráľa Severu poverí úlohou ochrániť vzácny čínsky artefakt. Keďže je Norm dobrák od kosti, prisľúbi, že artefakt doručí Jinovmu vnukovi do Pekingu na slávnosť konajúcu sa len raz za 100 rokov. O drahocenný predmet má však záujem aj zloduch Dexter, bývalý archeológ, ktorý je odhodlaný urobiť všetko preto, aby artefakt získal pre seba a speňažil. Bláznivá cesta okolo sveta sa môže začať. Dokáže Norm dodržať slovo dané novému priateľovi a zároveň sa vrátiť domov včas na svadbu svojho starého otca pri polárnej žiare?


MALÉ ŽENY 13:20 hod.
Žáner: dráma, romantický
OBSAH:
Autorka oceňovanej drámy Lady Bird prichádza s adaptáciou nadčasového romantického románu.
Jo, Meg, Amy a Beth sú štyri dospievajúce sestry, ktoré snáď ani nemôžu byť viac odlišné. Po tom, čo ich otec zahynul vo vojne, žijú už len s matkou a napriek tomu, že ich život je ťažký, tieto „malé ženy“ nestrácajú nádej ani chuť žiť najlepšie, ako vedia, no hlavne – po svojom. V dojímavej i veselej novinke sa v hlavných úlohách predstavia Emma Watson, Saoirse Ronan a Timothée Chalamet.


MASKOVANÍ ŠPIÓNI 14:00 hod.
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH:
Keď najlepší špión hľadá dokonalé maskovanie, môže naraziť na určité problémy. Najmä vtedy, ak sa dostane do rúk geniálnemu vynálezcovi, ktorý je poriadne uletený. A to mnohokrát doslova.
Je takmer nemožné nájsť dvoch tak odlišných hrdinov, ako sú legendárny superšpión Lance Sterling a geniálny vynálezca Walter Becket. Agent Lance je kultivovaný, elegantný, nonšalantný, skrátka dokonalý za každých okolností. Naproti tomu Walter…taký nie je. On je prosto geniálny. Náročnú Univerzitu doštudoval v pätnástich rokoch, a práve teraz pracuje na tajných výskumných projektoch pre ešte tajnejšiu vládnu službu. To, že sa títo dvaja dajú dokopy, si nedokázali predstaviť ani najväčší zločinci.
Spojila ich spoločná úloha. Musia zachrániť celý svet pred Kellerom Killianom, zlosynom číslo 1. Walter je vynálezcom biodynamického obleku , ktorý špiónom zabezpečí dokonalé maskovanie. Alebo skôr prevtelenie. A tak sa vďaka tomuto vynálezu Lance premení na statočného, divokého, majestátneho a dokonale nenápadného tvora…holuba. Nečakané, ale v postate fantastické. Holuby sú všade, nikto si ich veľmi nevšíma a vedia lietať. Od tej chvíle musia Walter a Lance spolupracovať v dokonalej harmónii, ako zohraný team, inak sa celý svet ocitne v smrteľnom nebezpečenstve.
Animovaná komédia Maskovaní špióni vznikla v štúdiu Blue Sky Studios, ktoré priniesli všetky filmy a z Doby ľadovej a Rio.


PRÍLIŠ OSOBNÁ ZNÁMOSŤ 18:30 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.
Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov. Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Film, v ktorom sa Slovenky nájdu.
Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…
Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej.
Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú – doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.


PRÍPAD MŔTVEHO NEBOŽTÍKA 17:50 hod.
Žáner: komédia, krimi
OBSAH:
Komédia, ktorá si uťahuje z kriminálok, ktorých sú dnes plné televízne obrazovky. Film využíva klišé kriminálneho žánru, a tak sa dej, ktorý divák pozná už z miliónov žánrových snímok z policajného prostredia, stal podhubím pre slovný humor a absurdne vygradované situácie. Na scéne sa objavuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyňa Skálová (Hana Vagnerová) a detektívi Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákom (Lukáš Příkazký). Úloha, ktorú dostali od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský), je jasná – vyriešiť vraždu Starablažkovej. Kriminalisti o obeti postupne vypátrajú, že úspešne vydierala, a preto sa jej niekto zbavil. Veľa stôp však nemajú a majorovi Prubnerovi navyše šliape na päty jeho nadriadený plukovník Drátek, ktorý mu dá na vypátranie vraha len týždeň – teda sedem dní!


SUPER MAZNÁČIKOVIA 13:50 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Animovaný príbeh o statočných zvieratkách.
V jednom malom pokojnom mestečku jedného dňa nastane chaos. Starosta mesta sa totiž rozhodol vyhnať všetkých živých obyvateľov z mestečka. Týchto milých obyvateľov chce nahradiť robotmi. Túži aby sa mestečko stalo mestom robotov a bolo celé automatizované. Nahradiť zvieratká automatmi sa mu zdá ako dobrý nápad. Domáci maznáčikovia však tento nápad neschvaľujú. Preto spoja sily aj tie zvieratká, ktoré inak po sebe len štekajú a škaredo pozerajú. Začnú svoj boj proti nezmyselnému nápadu starostu. Pod vedením túlavého psa Rogera a rozmaznanej mačky Belle sa spoja a púšťajú do dobrodružstiev aby obhájili svoje domovy.


SVIŇA 16:00, 17:30, 18:20, 19:50, 20:40 hod.
Žáner: triler
OBSAH:
Nezabiješ, nezosmilníš, nepokradneš. Film Sviňa bol nakrútený na základe rovnomenného knižného bestselleru spisovateľa Arpáda Soltésza. Odohráva sa vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí.
Krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu, aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa boh peňazí neštíti ani vraždiť?
Scenár a réžiu filmu mali v rukách dve výrazné osobnosti slovenského filmu Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann. Prečo sa rozhodli spoločne vytvoriť takýto emočne intenzívny film? „Umenie možno nemá moc zmeniť svet, ale máme stále slobodu vysmiať sa ľudskej hlúposti, ” povedala Mariana Čengel Solčanská. „Sviňa je film, cieľom ktorého nie je súdiť či nebodaj odhaľovať utajované skutočnosti, ale priniesť dobrý divácky zážitok, ” hovorí Rudolf Biermann, “Napínavý akčný film, kde uvidíte skvelé herecké výkony, výborné drsné dialógy inšpirované životom.”


VTÁKY NOCI 20:50 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný
OBSAH:
Počuli ste ten vtip o policajtovi, vtáčatku, psychoške a mafiánskej princeznej?
Vo filme Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn rozpráva hlavná hrdinka svoj prekvapivý príbeh tak, ako to vie len ona. Keď sa v Gothame jeho najnechutnejšie sebestredný zločinec Roman Sionis a jeho horlivá pravá ruka Zsasz zamerajú na dievča menom Cass, mesto počas jej hľadania okamžite prevrátia hore nohami. Cesty štyroch svojských žien - Harley, Huntress, Black Canary a Renee Montoya – sa pretnú a ony nemajú na výber. Musia sa spojiť, aby zločinca porazili. Hviezdne obsadený film, v ktorého centre stojí postava, ktorú si diváci a diváčky zamilovali vo filme Jednotka samovrahov (Suicide Squad). Po rozchode s Jokerom sa Harley Quinn snaží nájsť vo svete svoje nové miesto a spája sa s ďalšími unikátnymi ženami, aby zachránili ohrozené dievča, ale aj mesto Gotham, najznámejšiu metropolu sveta komiksov vydavateľstva DC Comics. Vydajte sa s dravými Vtákmi noci na pestrofarebnú, ligotavú a nabúšenú jazdu jeho ulicami!

Pridal: Redakcia pis.sk
587

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK