Nedeľa, 16. jún 2024
Meniny má Blanka, Bianka | zajtra Adolf
aktualizované: 2.11.2014

Artimová Magdaléna, Ing. (3) - VO2

Názov / Meno:
Artimová Magdaléna, Ing. (3) - VO2
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 2
Telefón:
0918 778 109
E-mail:
Magdaléna Artimová

47 r., manažérka, SIEŤ


1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 
Všetci občania, bez ohľadu na vek a lokalitu, v ktorej bývajú, majú právo na dôstojný, bezpečný, kvalitný a plnohodnotný život. Takmer denne sa však stretávam s ľuďmi, ktorí riešia existenčné problémy - nezamestnanosť, sociálne zabezpečenie, kvalita a úroveň bývania... 
V súčasnosti pracujem ako regionálna koordinátorka Národného projektu Terénnej sociálnej práce, ktorého nositeľom je Implementačná agentúra pre OP ZaSI, zriadená MPSVaR. Manažujem, metodicky vediem a koordinujem činnosť v 13 obciach okresov Prešov a Sabinov. Spolu so zástupcami samospráv okresov Prešov a Sabinov sa snažíme systematicky riešiť problémy v konkrétnej obci a meste. Skúsenosti z praxe ma presvedčili o tom, že zvyšovať kvalitu života v každej oblasti je možné.  Je potrebné k tomu len úsilie, kompetentní ľudia a konkrétne riešenia. 
Som presvedčená, že projekty a riešenia, ktoré som mala možnosť realizovať v obciach a mestách okresov Prešov a Sabinov, by mohli byť efektívne a účinné aj v meste Prešov. Presvedčila som sa však aj o tom, že pokiaľ chcem dosiahnuť skutočnú zmenu v Prešove, nestačí len navrhovať a predkladať riešenia, ale dôležité je mať aj reálny dosah na ich presadzovanie a obhajovanie priamo v mestskom zastupiteľstve. Preto som sa rozhodla uchádzať o podporu voličov v komunálnych voľbách - som presvedčená,  že na pozitívnu zmenu nikdy nie je neskoro.

2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas? 
Celý svoj profesijný život sa venujem problematike zamestnanosti a sociálnej práce. Mám skúsenosti aj s tvorbou a manažovaním projektov v rámci Európskeho sociálneho fondu (ESF), ktoré v súčasnosti v mnohých prípadoch dávajú reálny predpoklad k dosiahnutiu požadovaných zmien v rôznych oblastiach života - aj v meste Prešov. Žiaľ, práve v tejto oblasti mesto využívalo možnosti ESF v minimálnom rozsahu. 
Svoje poznatky a skúsenosti z praxe som aj publikovala, so zámerom pomôcť čo najširšiemu okruhu občanov. Teší ma, že mnohé realizované projekty boli pozitívne hodnotené nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. 
Zdá sa však, že v Prešove platí známe „Doma nikto nie je prorokom“. Napriek tomu verím, že poctivá, zodpovedná a transparentná práca, orientácia v problematike a čistý úmysel, bez akéhokoľvek zámeru osobne profitovať, sú dostatočným argumentom a prísľubom dosiahnutia reálnej zmeny pre voličov.

3.Aké budú Vaše priority? 
V prípade, ak získam dôveru občanov v komunálnych voľbách, budem sa zasadzovať predovšetkým o presadenie priorít, ktoré pomôžu zvýšiť kvalitu života nielen obyvateľov mestskej časti, kde bývam, ale aj všetkých občanov mesta. Konkrétne:
 Zamestnanosť - podpora lokálnej zamestnanosti s cieľom zriadenia Pracovnej banky a efektívnejšieho využívania zdrojov ESF na podporu zamestnanosti v meste. 
 Doprava - optimalizácia dopravy v meste Prešov (iniciatívy zamerané na pravidelnú údržbu a opravu ciest v meste, dobudovanie obchvatov a systematické riešenie problematiky parkovania v meste).  
 Komplexná občianska vybavenosť - aktivity zamerané na rekonštrukciu existujúcich  a budovanie nových športovísk a detských ihrísk, rozšírenie siete denných centier a zariadení sociálnych služieb v meste (špecializované zariadenia, denné stacionáre, krízové centrá...), poskytovanie sociálnych služieb s použitím telekomunikačných technológií (monitorovanie a signalizácia potreby pomoci, krízová pomoc poskytovaná prostredníctvom telekomunikačných technológií). 
 Komunitná podpora - podpora zmien založených na efektívnom dialógu všetkých aktérov komunity (občania, samospráva, zamestnávateľské subjekty, vzdelávacie inštitúcie, MVO, dobrovoľníci a pod.) s cieľom zriadenia Komunitnej nadácie na podporu komunitných aktivít v rôznych oblastiach.  
 Zelené mesto - presadenie Plánu revitalizácie a pravidelnej údržbu verejnej zelene v meste Prešov. 
 Bezpečné mesto - zvýšenie bezpečnosti v meste a jednotlivých mestských častiach nielen prostredníctvom kamerového systému, ale aj formou zriadenia tzv. Občianskych hliadok zo zdrojov ESF. 
Mojim zámerom je presvedčiť nielen občanov v mojom volebnom obvode, ale aj všetkých občanov mesta Prešov, že výkon mandátu poslanca je možné zabezpečovať transparentne, kvalifikovane, a zodpovedne.  


aktualizované: 2.11.2014
6952
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK