Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Miestne referendum v Gregoroviach za odvolanie starostu je neplatné

Miestne referendum za odvolanie starostu obce, ktoré sa v sobotu (10.3.) konalo v obci Gregorovce, okres Prešov, je neúspešné. Starosta Slavomír Verčimák (nezávislý) teda zostáva naďalej na svojom poste.

V zoznamoch pre dnešné miestne referendum bolo zapísaných 636 občanov oprávnených hlasovať v referende. K urnám prišlo 299 občanov, čo predstavovalo 47 percent, teda referendum nie je platné“, konštatovala predsedníčka miestnej referendovej komisie Mária Fričová. Dodala, že za odvolanie starostu hlasovalo 257 občanov, 37 bolo proti a 5 hlasovacích lístkov bolo neplatných.

Miestne referendum vyhlásili na základe petície občanov, pod ktorou bolo podpísaných 240 ľudí, čo predstavovalo viac ako 30 percent oprávnených voličov v obci.

Starostovi vyčítali, že údajne porušuje všeobecne záväzné nariadenia, zasahuje do právomocí riaditeľky školy, nereaguje na požiadavky poslancov a nerešpektuje územný plán.

Starosta obvinenia popiera a je presvedčený, že koná v prospech obce. Za petíciou vidí politický boj, ktorý súvisí ešte s komunálnymi voľbami v roku 2010, kedy boli z volebného súboja miestnou volebnou komisiou vyradení jeho dvaja protikandidáti.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK