Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vo viacerých okrskoch na Šariši podvečer volebná účasť prekročila 45 %

Predčasné parlamentné voľby v regióne Šariša prebiehajú zatiaľ pokojne, počas dňa tu neevidovali žiadne vážnejšie problémy, ktoré by narušili ich priebeh. TASR to potvrdili členovia Obvodných volebných komisií (ObVK) v Prešove, Bardejove, vo Svidníku a v Stropkove.

Podpredseda ObVK v Prešove Jozef Kislík uviedol, že v okrskoch v okresoch Prešov a Sabinov sa účasť po 17. hodine pohybovala v rozpätí od 30 do 45 percent.

Navštívili sme niekoľko volebných miestností, podľa predbežných odhadov sa dá povedať, že volebná účasť v mestách je vyššia ako v obciach. Napríklad v jednom okrsku v Lipanoch mala dosiahnuť okolo 45 percent, na prešovskom sídlisku Sekčov sa pohybovala na rovnakej úrovni“, povedal Kislík. Dodal, že v obciach to bolo niečo vyše 30 percent, dá sa však očakávať, že mnohí prídu voliť ešte aj vo večerných hodinách.

Žiadne formálne podnety v súvislosti s voľbami neregistruje ani ObVK v Bardejove. Jej predseda Peter Purdeš odhadol, že po 16. hodine sa účasť mohla pohybovať v rozmedzí 30 – 40 percent.

Podobnú účasť na voľbách odhadol aj predseda ObVK vo Svidníku Cyril Dudáš, rovnako konštatoval hladký doterajší priebeh volieb. Problémy neregistrujú ani v okrese Stropkov. Predseda tamojšej ObVK František Vašš odhadol, že okolo 16. hodiny mohlo odvoliť približne 35 percent voličov.

Súvisiace články
10.3.2012 V Gregorovciach a vo Veľkom Šariši sú okrem volieb aj miestne referendá 10.3.2012 Parlamentné voľby v regióne Šariša sú zatiaľ bez problémov 10.3.2012 Právo voliť využili desiatky pacientov z prešovskej nemocnice 10.3.2012 Foto: Voľby 2012
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK