PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/9844/parlamentne_volby_v_regione_sarisa_su_zatial_bez_problemov.html

Parlamentné voľby v regióne Šariša sú zatiaľ bez problémov

Parlamentné voľby v regióne Šariša prebiehali do 12. hodiny bez problémov. TASR to potvrdili predsedovia Obvodných volebných komisií (ObVK) v Prešove (s pôsobnosťou aj pre Sabinov), Bardejove, Svidníku i Stropkove.

Predsedníčka ObVK v Prešove Iveta Hudáková konštatovala, že od rána zaznamenali len menšie sťažnosti občanov, ktoré sa väčšinou týkali úpravy volebných miestností. Išlo napríklad o výzdobu školských tried, ktorá tam je inštalovaná v priebehu školského roka. Po dohode s komisiami výzdobu odstránili.

"Zaoberali sme sa aj ohláseným podozrením z kupovania voličských hlasov vo Veľkom Šariši, to sa však nepotvrdilo. Naši členovia preverili záležitosť na mieste a zistili, že ide o nedorozumenie, ktoré pravdepodobne súviselo s referendom, ktoré tam dnes prebieha", konštatovala Hudáková. Pripomenula, že v súčasnosti členovia ObVK navštevujú jednotlivé okrsky v okresoch Prešov a Sabinov a prípadné nedostatky riešia na mieste.

Priebeh volieb bez rušivých momentov potvrdili aj predseda ObVK v Bardejove Peter Purdeš, ktorý dodal, že do 12.00 h nezaznamenali žiadne podnety. Podľa predsedu ObVK vo Svidníku Cyrila Dudáša prebiehajú voľby hladko a bez problémov aj v ich obvode.

"Ohlásený nemáme žiadny problém, prešli sme aj niekoľko okrskov, kde sme monitorovali priebeh a ani tam sme neregistrovali sťažnosti", konštatoval predseda ObVK v Stropkove František Vašš

 
10.3.2012 | Autor: TASR | Spoločnosť | čítané: 5406 krát