Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Parlamentné voľby v regióne Šariša sú zatiaľ bez problémov

Parlamentné voľby v regióne Šariša prebiehali do 12. hodiny bez problémov. TASR to potvrdili predsedovia Obvodných volebných komisií (ObVK) v Prešove (s pôsobnosťou aj pre Sabinov), Bardejove, Svidníku i Stropkove.

Predsedníčka ObVK v Prešove Iveta Hudáková konštatovala, že od rána zaznamenali len menšie sťažnosti občanov, ktoré sa väčšinou týkali úpravy volebných miestností. Išlo napríklad o výzdobu školských tried, ktorá tam je inštalovaná v priebehu školského roka. Po dohode s komisiami výzdobu odstránili.

"Zaoberali sme sa aj ohláseným podozrením z kupovania voličských hlasov vo Veľkom Šariši, to sa však nepotvrdilo. Naši členovia preverili záležitosť na mieste a zistili, že ide o nedorozumenie, ktoré pravdepodobne súviselo s referendom, ktoré tam dnes prebieha", konštatovala Hudáková. Pripomenula, že v súčasnosti členovia ObVK navštevujú jednotlivé okrsky v okresoch Prešov a Sabinov a prípadné nedostatky riešia na mieste.

Priebeh volieb bez rušivých momentov potvrdili aj predseda ObVK v Bardejove Peter Purdeš, ktorý dodal, že do 12.00 h nezaznamenali žiadne podnety. Podľa predsedu ObVK vo Svidníku Cyrila Dudáša prebiehajú voľby hladko a bez problémov aj v ich obvode.

"Ohlásený nemáme žiadny problém, prešli sme aj niekoľko okrskov, kde sme monitorovali priebeh a ani tam sme neregistrovali sťažnosti", konštatoval predseda ObVK v Stropkove František Vašš

Súvisiace články
10.3.2012 Vo viacerých okrskoch na Šariši podvečer volebná účasť prekročila 45 % 10.3.2012 V Gregorovciach a vo Veľkom Šariši sú okrem volieb aj miestne referendá 10.3.2012 Právo voliť využili desiatky pacientov z prešovskej nemocnice 10.3.2012 Foto: Voľby 2012
Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK