PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/9843/pravo_volit_vyuzili_desiatky_pacientov_z_presovskej_nemocnice.html

Právo voliť využili desiatky pacientov z prešovskej nemocnice

Právo voliť poslancov do Národnej rady SR dnes využili aj desiatky pacientov hospitalizovaných na oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.

Nemocnica patrí do volebného okrsku č. 46, ktorý sídli na Plzenskej ulici. Pacienti mohli svoj hlas popoludní odovzdať prostredníctvom prenosnej volebnej urny. Vedenie nemocnice cez svoj personál zistilo záujem pacientov a informovalo o tom príslušnú volebnú komisiu.

Hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková pre TASR uviedla, že o túto možnosť do 8. marca požiadalo približne 70 pacientov, ktorých popoludní navštívili členovia okrskovej volebnej komisie (OkVK). Okrem nich využili túto možnosť aj niektorí zamestnanci nemocnice, ktorí sú v službe.

"Na to, aby občan mohol hlasovať prostredníctvom prenosnej volebnej urny priamo v nemocnici, je potrebné, aby mal pri sebe občiansky preukaz a voličský preukaz", konštatovala členka OkVK Adriana Butoracová.

Doplnila, že viacerí z pacientov, ktorí o túto možnosť požiadali, však nakoniec voliť nemohli. Dôvodom bolo, že nepožiadali svoju obec o voličský preukaz, alebo im ho príbuzní nestihli vybaviť.

"V nemocnici som už niekoľko dní, ale aj napriek tomu som sa rozhodla voliť, keď je tu táto jednoduchá možnosť. Mám záujem, aby sa zlepšil život v našej spoločnosti hlavne pre mladých ľudí", konštatovala po volebnom akte pacientka z Vranova nad Topľou.

 
10.3.2012 | Autor: TASR | Spoločnosť | čítané: 5560 krát