PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/9796/na_miting_strany_most-hid_v_presove_prislo_okolo_500_ludi.html

Na míting strany Most-Híd v Prešove prišlo okolo 500 ľudí

Približne 500 ľudí prišlo včera do historickej sály Parku kultúry a oddychu v Prešove na predvolebný míting strany Most-Híd.

Na stretnutie s kandidátmi na poslancov prišli sympatizanti strany, ale aj ľudia, ktorí ešte nie sú rozhodnutí, koho budú voliť.

Pre Slovensko, ktoré trápi vysoká nezamestnanosť a s tým súvisiace problémy, je podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára najdôležitejšie, aby sa urobili všetky potrebné kroky na vytváranie pracovných miest.

"Budúca vládna koalícia bude potrebovať veľkú stabilitu a veľkú zodpovednosť, lebo bude musieť riešiť samozrejme veľké problémy, ktoré súvisia s krízou", povedal pre TASR Bugár.

V príhovore na mítingu ako priority uviedol využívanie európskych peňazí a rovnako je podľa neho dôležité podporiť poľnohospodársku výrobu. V sociálnej oblasti chce strana presadzovať napríklad zvyšovanie dôchodkov rovnakou čiastkou pre všetkých, pretože percentuálne zvýšenie nepovažuje za spravodlivé.

Za ďalšiu prioritu Bugár označil transparentnosť. Verí, že zodpovedný prístup k verejným peniazom a šetrenie môžu prinášať výsledky a nemusia to vždy pocítiť jedine občania.

Strana chce pokračovať v presadzovaní krokov na podporu národnostných menšín, ktoré sa nepodarilo dotiahnuť do konca. Ako napríklad zákon o financovaní menšinových kultúr, ktorý pre predčasné voľby nestihli dať do parlamentu.

"Ten by mal jednoznačne zastabilizovať financovanie menšinových kultúr, lebo to chceme naviazať na rozpočet ministerstva kultúry a peniaze by rozdeľovali zástupcovia menšinových skupín a ministerstvo by len kontrolovalo", vysvetlil predseda strany.

Na mítingu predstavili osem kandidátov na poslancov, ktorí sú z východného Slovenka, ale aj osobnosti s čelných pozícií kandidátky vrátane Zsolta Simona a Rudolfa Chmela.

"Je veľmi ťažké vybrať si dnes stranu, ľudia sú zmätení z toho, čo sa deje. Voliť však treba, a aj keď dnes neviem koho, určite pôjdem", povedal 56-ročný Prešovčan.

Svoj hlas chce odovzdať tejto strane 48-ročný učiteľ, ktorý pracuje v školstve už viac ako 25 rokov. "Volil som ich už pred dvomi rokmi. Osobne poznám viacerých ľudí, ktorí s touto stranou spolupracujú, sú to slušní ľudia, dúfam že sa nesklamem, " hovorí učiteľ.

 
3.3.2012 | Autor: TASR | Politika | čítané: 4281 krát