Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Reakcia primátora Pavla Hagyariho na verejnú výzvu poslankyne Pavlovičovej

Primátor mesta Prešov Judr. Pavel Hagyari nám do redakcie zaslal svoju reakciu na verejnú výzvu poslankyne Ing. Svetlany Pavlovičovej ktorú sme dopoludnia zverejnili na našom serveri.

Pavel Hagyari
Pavel Hagyari

Mrzí ma zbytočná a nič neriešiaca výzva či komunikácia cez médiá, pretože vždy som pripravený a otvorený komunikovať a podporiť akýkoľvek rozumný návrh. Týka sa to nielen poslancov a to skutočne bez rozdielu na politickú príslušnosť, ale aj všetkých občanov Prešova.

Pani poslankyňa pracuje evidentne s nesprávnymi informáciami. O to viac ma mrzia tvrdenia, ktoré sa nezakladajú na pravde (napr. pán poslanec Ernst tvrdil, že kontokorent nás výjde na 17%, v skutočnosti to vychádza na 1,5%, čo je výrazný rozdiel, taktiež počet zametnancov na MsÚ nezvyšoval, ich počet bol v roku 2008: 228, 2009: 230, 2010: 236, 2011: 233 a k 31.1.2012: 218). K žiadnemu zvyšovaniu nedošlo, za posledné 4 roky sa počty zamestnancov na MsÚ nezvyšovali a ani raz sa neprekročil rozpočet týkajúci sa miezd. Máme však aj prípady dlhodobých PN a materských dovoleniek, avšak aj hľadanie efektivity má svoje hranice, ja pevne verím, že toto znižovanie nebude na úkor poskytovaných služieb.

Je potrebné si teda položiť otázku, či ide o nezáujem získať pravdivé informácie, alebo ide o úmysel.

Poslanci MsZ schválili menej pěnazí, čo si vyžiadalo zmenu organizačnej štruktúry, ktorá je v kompetencii primátora a už tento rok ukáže efektívnejšie fungovanie MsÚ. Sama si v tomto prípade protirečí, keďže bola stále prvá, ktorá kritizovala jeho fungovanie. Už samotná slušnosť káže, dať novej štruktúre chvíľku, aby sa zabehla. V tomto prípade som sa rozhodol dať väčšie právomoci prednostovi, ako aj priestor novej krvi na MsÚ. Aj primátori, ktorí sú príslušníkmi tej istej politickej strany ako pani poslankyňa, zvolili podobnú
organizačnú štruktúru akú máme my, pretože je v kompetencii primátora
vybrať si svojich spolupracovníkov. Ja si vážim a rešpektujem poslancov a ich rozhodnutia, rovnako pani poslankyňu ako vedúcu pracovníčku na VÚC. Preto nespochybňujem ani jej osobu, ani jej rozhodnutia, či personálnu štruktúru pána župana.

Pani poslankyňa môže kedykoľvek prísť s oficiálnym a rozumným návrhom, o ktorom budeme mocť diskutovať a nie osočovať sa v médiách bez vecnej rozpravy. Často sa však stáva, že na rokovania, na ktoré sú pozývané aj poslanecké kluby, poslanci Smeru nechodia a potom kritizujú moje rozhodnutia.

Komunálna politika je politikou o reálnych problémoch mesta, ktoré chceme spoločne riešiť. Pre mesto ako aj pre mňa je dôležité, aby sme opravili cesty, chodníky, školy, škôlky, obchodné centrá na sídliskových námestiach, postavili ďalšie multifunkčné a detské ihriská a pod.

Aj ja, aj občania mesta Prešov sa na to tešíme, rovnako sa teším na ďalšiu spoluprácu tak s pani poslankyňou Pavlovičovou, ako aj s poslaneckým klubom Smer-SD.

Upozornenie: Redakcia PIS.sk zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve PIS.sk nezodpovedá za obsah týchto informácií.

Súvisiace články
6.2.2012 Svetlana Pavlovičová poslala primátorovi verejnú výzvu
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK