Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Víkendový režim v FNsP Prešov prebieha štandardným spôsobom

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, v ktorej platí pre výpovede lekárov naďalej núdzový stav, prebieha poskytovanie zdravotnej starostlivosti počas víkendového režimu štandardným spôsobom. TASR o tom informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Renáta Koziaková.

(foto: greatmilan)
(foto: greatmilan)

"Do práce dnes nastúpili všetci tí lekári, ktorí boli v rozpise služieb", doplnila s tým, že vzhľadom na počet ošetrení či hospitalizácií je situácia v nemocnici porovnateľná s inými víkendmi. Ako dodala, FNsP doteraz nezaznamenala zo strany pacientov žiadne sťažnosti na priebeh poskytovanej zdravotnej starostlivosti zo strany nemocnice.

V súvislosti s dohodou lekárskych odborov a vlády z dnešného rána poznamenala, že momentálne čakajú na konkrétne pokyny z Ministerstva zdravotníctva SR. "Celé naše vedenie zasadá na bezpečnostnej rade. Čakáme, čo príde z Bratislavy, aby sme sa vedeli zariadiť", podotkla hovorkyňa.

Ako dodala, nemocnica sa chcela dohodnúť so svojimi lekármi na úpravách pracovných zmlúv ešte pred podpísaním memoranda či dohody. Čo bude obsahom budúcich zmluvných vzťahov v prípade návratu lekárov zatiaľ nekonkretizovala.

Mnohí bývalí lekári nemocnice sa plánujú na základe dohody odborov a vlády do prešovskej FNsP vrátiť. "Som rád, že sa konečne skončili tieto dlhé rokovania a že sa snáď budeme môcť vrátiť do nemocnice všetci. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že po tom všetkom, čo sme zažili, odídu mnohí pracovať radšej do zahraničia", uviedol pre TASR mladý lekár z Prešova, ktorý chcel zostať v anonymite.

foto: greatmilan

Súvisiace články
7.12.2011 Lekári z FNsP v Prešove podpisujú nové zmluvy a vracajú sa na oddelenia 6.12.2011 Vo fakultnej nemocnici sa pripravujú zmluvy na podpis 5.12.2011 Odborári rokovali s vedením FNsP, lekári zatiaľ zmluvy nepodpísali 5.12.2011 Situácia vo FNsP sa podľa jej vedenia v porovnaní s piatkom zlepšila 4.12.2011 Vo FNsP J. A. Reimana v Prešove zatiaľ lekári zmluvy nepodpisujú 2.12.2011 Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 118 lekárov 1.12.2011 Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 101 lekárov 1.12.2011 LOZ lekárom: Dnes pokojne oddychujte 1.12.2011 Všetci lekári v Spiškej Novej Vsi svoje výpovede stiahli. 30.11.2011 Námestníčka FNsP pripustila, že v práci dnes nebolo vyše 50 lekárov 30.11.2011 Niektorí lekári vo FNsP v Prešove dnes nenastúpili do práce
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK