Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 118 lekárov

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove dnes nenastúpilo do práce 118 lekárov. V stanovisku nemocnice, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Renáta Koziaková, sa ďalej uvádza, že pacienti nie sú ohrození.

"V prešovskej nemocnici naďalej trvá núdzový stav. Od jeho vyhlásenia denne zasadá orgán krízového riadenia, ktorým je bezpečnostná rada príslušného obvodného úradu (OÚ)", konštatovala hovorkyňa. Dodala, že OÚ vo štvrtok zároveň prevzal povinnosť nariaďovania pracovnej činnosti lekárom, ktorí sú vo výpovediach.

Koziaková pripomenula, že od štvrtka prešli všetky chirurgické odbory na akútny režim a zabezpečujú akútnu zdravotnú starostlivosť. Doplnila, že v čase núdzového stavu sa zamestnanci riadia Zákonníkom práce s výnimkou ustanovení o maximálnej dĺžke pracovného času a ustanovení o dovolenke.

"Do tejto chvíle sme nezaznamenali žiadnu sťažnosť od pacientov a do včerajšieho večera neevidoval žiadnu sťažnosť ani Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Víkendová zdravotná starostlivosť bude zabezpečená v riadnom víkendovom režime", uzavrela hovorkyňa.

V čase bežnej prevádzky nemocnice je v priebehu pracovného dňa na oddelení traumatológie asi 14 lekárov, lebo traja idú po nočnej službe domov.

Podľa informácií TASR bolo dnes ráno na tomto oddelení k dispozícii sedem lekárov. Z toho traja boli po nočnej službe a cez deň vypomáhal aj lekár z plastickej chirurgie. Traja traumatológovia v stredu (30.11.) ráno nastúpili na oddelenie a boli v práci asi 32 hodín, teda do štvrtka popoludnia. Tí na podobnú službu vraj dnes ráno nastúpili znova.

Plánované operácie na úrazovej chirurgii sú síce dočasne pozastavené, ale lekári dnes ošetrili v ambulanciách do 13.30 h. takmer 40 pacientov a ďalších 29 je hospitalizovaných.

Foto: greatmilan

Súvisiace články
7.12.2011 Lekári z FNsP v Prešove podpisujú nové zmluvy a vracajú sa na oddelenia 6.12.2011 Vo fakultnej nemocnici sa pripravujú zmluvy na podpis 5.12.2011 Odborári rokovali s vedením FNsP, lekári zatiaľ zmluvy nepodpísali 5.12.2011 Situácia vo FNsP sa podľa jej vedenia v porovnaní s piatkom zlepšila 4.12.2011 Vo FNsP J. A. Reimana v Prešove zatiaľ lekári zmluvy nepodpisujú 3.12.2011 Víkendový režim v FNsP Prešov prebieha štandardným spôsobom 1.12.2011 Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 101 lekárov 1.12.2011 LOZ lekárom: Dnes pokojne oddychujte 1.12.2011 Všetci lekári v Spiškej Novej Vsi svoje výpovede stiahli. 30.11.2011 Námestníčka FNsP pripustila, že v práci dnes nebolo vyše 50 lekárov 30.11.2011 Niektorí lekári vo FNsP v Prešove dnes nenastúpili do práce
Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK