Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FNsP zatiaľ nezverejnila počty lekárov, ktorí podpísali dodatok k zmluve

Vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove distribuovalo dnes ráno, podľa príkazu ministra zdravotníctva, Memorandum o úprave pomerov v zdravotníctve, podpísané premiérkou Ivetou Radičovou. TASR to popoludní potvrdia hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková.

monoblok FNsP Prešov

"Rokujeme s každým lekárom a ponúkame mu podpísať dodatok k zmluve. V závislosti od toho, koľko lekárov akceptuje zvýšenie miezd v priemere o 300 eur a stiahne výpoveď, budeme následne postupovať podľa pokynov ministerstva zdravotníctva o prispôsobovaní konkrétnych opatrení platných pre našu nemocnicu", uviedla hovorkyňa.

Počet lekárov, ktorí sa rozhodli podpísať dodatok k zmluve, vedenie nemocnice nezverejnilo. Koziaková dodala, že zatiaľ situáciu vyhodnocujú.

Predseda Lekárskeho odborového združenia vo FNsP Michal Polician pre TASR uviedol, že podľa jemu dostupných informácií lekári, ktorí dali hromadné výpovede, dodatky k zmluvám nepodpísali.

"Od kolegov viem, že dodatky nepodpísali aj niektorí lekári, ktorí výpovede vôbec nepodali", doplnil Polician.

Podľa hovorkyne vo FNsP v Prešove pracuje približne 330 lekárov, z ktorých k 1. októbru podalo výpoveď 172, neskôr 25 zamestnancov výpovede stiahlo. Nemocnica na svojej webovej stránke zverejnila počty voľných miest na pozíciu lekára.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK