Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Tlačová konferencia primátora

Primátor mesta Ing. Juraj Kopčák na pravidelnom brífingu konanom dňa 7. 8. 2000 novinárov informoval o svojom najbližšom programe. V utorok 8. 8. 2000 podpíše s Istrobankou ďalšiu úverovú zmluvu (mesto nedávno získalo na svoje akcie v rámci investičnej výstavby 30 - miliónový úver od Ľudovej banky). Peniaze od tejto bankovej inštitúcie (splatnosť úveru je osem rokov) budú preinvestované na konkrétne investičné akcie, realizácia ktorých bola schválená Mestským zastupiteľstvom v Prešove.

Slovenský plynárenský priemysel, š.p., (SPP) zaplatí v tomto roku mestám a obciam (čo sa týka mesta Prešov ide zhruba o 20 miliónov korún) odškodnenie za bezodplatné prevody a dary plynárenských zariadení, ktoré tieto samosprávne jednotky vybudovali z vlastných zdrojov. V tejto súvislosti sa vo štvrtok 10. 8. 2000 stretne primátor mesta Ing. Juraj Kopčák s riaditeľom SPP, š.p. Košice Ing. Dušanom Pšenčíkom.

"Tento týždeň sa znovu pozriem na výstavbu Nábrežnej komunikácie, ale i na postup prác na objekte Františkánske schody, pretože sa mi stále zdá, že tempo je príliš pomalé," povedal Ing. Juraj Kopčák. "Ide o dôležité stavby takmer v centre mesta, ktoré sú stále na očiach občanov, preto pri ich výstavbe musí byť vidno pokrok doslova zo dňa na deň. Na Nábrežnej komunikácii mali v týchto dňoch investor Slovenská správa ciest, ale i dodávateľ Inžinierske stavby Košice s Dopravoprojektom najsť riešenie, ako ďalej postupovať, keďže sa v podloží vyskytli určité technické problémy so spodnou vodou".

Ako ďalej Ing. Juraj Kopčák informoval novinárov, v pondelok 7. 8. 2000 podpísal s predstaviteľmi prešovskej pobočky Dopravnej poisťovne zmluvu o budúcej zmluve. Ide vlastne o ručenie finančných prostriedkov, ktoré mesto získa vo forme úveru zo štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 35 miliónov korún.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK