PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/9092/miestny_zvaz_sdku-ds_vyzval_s-gregu-_aby_odstupil_z_predstavenstva_tsmp.html

Miestny zväz SDKÚ-DS vyzval S.Gregu, aby odstúpil z predstavenstva TSMP

Predsedníctvo Miestneho zväzu SDKÚ-DS (MZ SDKÚ-DS) v Prešove má vážne výhrady voči hlasovaniu svojho zástupcu Stanislava Gregu v predstavenstve Technických služieb mesta Prešov a.s. , kde došlo minulý týždeň k výmene riaditeľa.

Do predstavenstva mestskej firmy mestské zastupiteľstvo zvolilo troch nominantov Klubu nezávislých poslancov a rovnaký počet nominantov Klubu KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd. Nakoniec aj hlasom Gregu sa stal riaditeľom doterajší prednosta MsÚ Jozef Višňovský.

"Vyzývame pána poslanca Stanislava Gregu, aby odstúpil z pozície člena predstavenstva Technických služieb mesta Prešov", vyhlásil dnes predseda MZ SDKÚ-DS Jozef Muránsky. Dodal, že po tom, ako minulý týždeň odstúpili z predstavenstva dvaja členovia za KDH, by sa tak mohol vytvoriť priestor na rekonštrukciu predstavenstva.

Predsedníctvo strany zasadalo v pondelok (10.10.) a Muránsky uviedol, že na hlasovaní sa zúčastnilo 13 členov, pričom 12 hlasovalo za výzvu a jeden člen sa zdržal.
Muránsky zdôraznil, že cieľom ich strany je, aby poslanecký klub fungoval jednotne a preto majú záujem prezentovať sa ako spoľahlivý koaličný partner. Postup, akým prebehlo odvolávanie a voľba riaditeľa mestskej spoločnosti, považuje za čudný.

"Cez bod rôzne, bez toho, aby tomu prechádzala nejaká bohatšia diskusia a hlavne dôkladnejšia príprava, pretože nové predstavenstvo bolo v TSMP veľmi krátku dobu", konštatoval Muránsky. Dodal, že v tejto chvíli sa nechce zaoberať osobami, ktoré majú stáť na čele spoločnosti. Ich zástupca však podľa neho nekoná správne.

"Náš pán poslanec, ktorý nás v TSMP zastupoval, nedocenil význam toho, že jeden z našich koaličných partnerov má zásadné výhrady voči tomu, aby bola pani riaditeľka odvolaná a napriek tomu, že o tomto vedel, tak zahlasoval ako zahlasoval", povedal Muránsky. Aký postup zvolí strana v prípade, že Grega z predstavenstva neodstúpi, neuviedol.

Stanovisko mestského poslanca Gregu na výzvu strany sa TASR dnes nepodarilo získať. Po zasadnutí predstavenstva minulý týždeň uviedol, že sa rozhodoval slobodne a nikto ho k žiadnemu hlasovaniu nezaväzoval, a ani na tom nebola žiadna dohoda. Odmietal tvrdenia, že by svojim hlasovaním nejakým spôsobom porušil koaličné dohody.

 
11.10.2011 | Autor: TASR | Mesto Prešov | čítané: 4829 krát