Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Smer-SD má krátku pamäť

V poslednom období sa prostredníctvom rôznych mediálnych výstupov prezentuje občanom Prešova fakt, že poslanecký klub pravicovej štvorkoalície, ktorej je SDKÚ-DS členom, nevydržal a zvíťazila u neho chuť po moci, „predal“ Prešov, zabudol na transparentnosť a podobne.

Na tom by nebolo nič zvláštne, veď politika je aj o tom, ako sa presadiť a vykresliť seba ako jediného dobrého a súperov ako tých na opačnej strane. Čo je však počudovania hodné je fakt, že napriek politickému boju by v ňom mala mať svoje miesto aj historická pamäť.

Nebola to naša strana, ktorá v minulom volebnom období vládla spolu s pánom primátorom a schvaľovala všetko ako na tácke. SDKÚ-DS nenesie zodpovednosť za rozhodnutia minulej garnitúry, ktoré spôsobili takmer finančný kolaps mesta. Chcem ubezpečiť každého Prešovčana, že SDKÚ-DS nemá podpísanú koaličnú zmluvu s pánom primátorom, či klubom nezávislých poslancov tak, ako ju mala strana Smer-SD, ktorá vlastne plnila cudzí program.

SDKÚ-DS, vedomá si zodpovednosti za zlú ekonomickú situáciu v meste sa rozhodla, že bude plniť náš volebný program. To je jediný dôvod prečo sme ochotní pri jeho realizácii spolupracovať aj s klubom nezávislých poslancov, ale aj s klubom Smer-SD, pokiaľ budú jeho poslanci ochotní podporiť transparentný rozvoj mesta.

Prvým krokom môže byť ich aktívna účasť na prijatí VZN o Zásadách hospodárenia a nakladania s majetkom mesta, ktorého súčasné nevyhovujúce platné znenie prešlo vďaka ich hlasom. SDKÚ-DS má zmenu tohto VZN v svojom programe ako základný nástroj spolupráce pre ľubovoľné kluby v súčasnosti, aj v budúcnosti a verí, že prostredníctvom neho sa podarí nastoliť čisté a spravodlivé prostredie pre každého zodpovedného Prešovčana. Namiesto osočovania a neustáleho boja ponúkame spoluprácu každému, kto chce podporiť rozvoj nášho Prešova. Toto je náš program.

Jozef Muránsky, predseda Miestneho zväzu SDKÚ-DS Prešov

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK