Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

SDĽ naplnila amfiteáter na Sviatok práce

Pred Divadlom Jonáša Záborského v Prešove oslavovali Sviatok práce ortodoxní komunisti. Tieto oslavy prilákali hlavne dôchodcov, ktorých sa pred divadlom zišlo asi päťdesiat. Hodinový míting ukončili komunisti Internacionálou. Tradičné miesto Strany demokratickej ľavice v Prešove na oslavu 1. mája je amfiteáter. Aj tohto roku sa tento priestor slušne zaplnil.

Napriek malej propagácii i klesajúcim preferenciám ľavičiarov sa Prešovčania na oslavy nechali zlákať. Istotne tomu dopomohlo slnečné počasie i kultúrny program určený širokým masám. Ľudí zabávala rozprávačka Araňa z Jarovníc, skupiny Ploštín punk a BB Country i komerčne úspešná speváčka Jadranka. Z exponentov SDĽ dorazil na Šariš predseda Národnej rady SR a expredseda ľavičiarov Jozef Migaš, rodák z neďalekých Pušoviec. Medzi prítomnými sme však zazreli predstaviteľov rôznych politických strán, ktorí si v rámci voľľného dňa spravili rodinná výlet.

Tradičnou súčasťou osláv Sviatku práce býva pochod Krompachy - Prešov. Tohto roku išlo o jubilejný, tridsiaty ročník tohto päťdesiatkilometrového nočného pochodu. „Stúpol počet účastníkov pochodu, teraz bolo 115 účastníkov, z ktorých 114 došlo do cieľa,“ uviedol jeden z organizátorov Vladimír Ligus a dodal, že spomínaný jeden nočný turista, ktorý neabsolvoval celý pochod, ho zo zdravotných dôvodov na 31. kilometri vzdal a do Prešova ho odviezol automobil.

Na prvomájové oslavy sa pôvodne chystalo aj HZDS, nakoniec sa konali takmer utajene na Starej Dúbrave.

Foto: Stanislav Bačenko

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK