Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Zo zbierky na Tuning zraze zakúpili pre nemocnicu elektrickú odsávačku

Detské oddelenie Nemocnice armádneho gen. Ludvíka Svobodu vo Svidníku dostalo do daru novú elektrickú odsávačku, ktorú možno využiť predovšetkým pri chirurgických zákrokoch či drenáži hrudníka.

Člen organizačného výboru podujatia Tuning zraz Svidník Imrich Makó informoval TASR, že peniaze na tento prístroj pochádzajú zo zbierky, ktorú organizovali v priebehu tohtoročnej letnej motoristickej akcie.

Ako dodal, vďaka jednoduchému mikroprocesorovému riadeniu prístroj možno využívať v chirurgii, neurochirurgii, plastickej chirurgii, gynekológii, pri drenáži hrudníka, ako aj pri odsávaní z dýchacích ciest.

Hoci sa táto odsávačka dá využiť na rôznych oddeleniach, rozhodli sme sa pokračovať v tradícii, ktorú sme začali, a venujeme ju detskému oddeleniu. Chcel by som dodať, že aj o rok budeme myslieť na malých pacientov“, povedal pri odovzdávaní Ľubomír Sluk z organizačného výboru.

Dobrovoľnú zbierku, ktorá sa stala pred tromi rokmi súčasťou programu motoristického podujatia na svidníckom letisku, realizovali finalistky súťaže Miss tuning. Pred dvomi rokmi vyzbierali peniaze na zakúpenie pulzového oximetra a vlani kúpili inhalátor na cielenú liečbu dýchacích ciest.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK