Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tatranci v Trnave neskuvíňali, ale hrali...

Výprava prešovských marssuperligistov sa po bezgólovej remíze v Trnave vrátila domov v nedeľu nadránom. Brankár Trančík, strednopoliar Chovan a útočníci Bubenko s Jakubkom však už predpoludním obliekli dres béčka Tatrana v treťoligovom súboji s Veľkými Kapušanmi. Keďže hľadisku nechýbal ani tréner superligového áčka zeleno - bielych Mikuláš Komanický, príležitosť sme využili na improvizovaný rozhovor...

Vaši zverenci po remíze 2:2 v Trenčíne i teraz v Trnave bodovali a hlavne hrali podstatne lepšie než v dvoch predchádzajúcich domácich dueloch so Žilinou (1:2), či vo víťaznom 1:0 nad Púchovom. V čom podľa vás spočíva rozdielnosť výkonov? "Vonku sa nám hrá tradične lepšie preto, lebo súper na svojom ihrisku zväčša útočí a na hru do otvorenej obrany máme vhodné typy hráčov. Teda na plynulý prechod do ofenzívy i na rýchle protiútoky. Doma, najmä ak príde súper ako naostatok Púchov, brániaci nepríjemne v dvoch obranných líniách, prehustí priestor, tam už sa presadzujeme podstatne ťažšie. Po prvom prehranom zápase tohto ročníka so Žilinou chcelo mužstvo nadväzne s nováčikom neúspech odčiniť. Zodpovednosť ho však až príliš zväzovala. Nevyšlo nám to síce výkonom, zato aspoň výsledkom."
Podobne ako v Trenčíne i v Trnave mohli tatranci vraj získať viac ako bod...

"Ono sa pri bezgólovom skóre môže zdať, že hosťujúci tím si bodík doslova vykopal dôslednou obranou, či s poriadnou dávkou šťastia. V našom prípade to ale vôbec nesedí. Získať v Trnave bod za iných okolností, možno by sa chlapci v kabíne po záverečnom hvizde radovali. Lenže oni boli nahnevaní, lebo cítili, že naozaj mohli získať viac, než iba v slovenskej lige na trnavskej pôde vôbec prvý bod. Boli sme jednoducho lepší, vypracovali si viac gólových príležitostí. Žiaľ, v čase nášho najväčšieho tlaku, kedy sa rodilo najviac našich šancí, prišlo Lelkešovo vylúčenie, ktoré nás v rozlete pribrzdilo."
V predchádzajúcom stretnutí Tatranu nezabrala stredová formácia. Ako hrala teraz, po korektúrach? "Treba zdôrazniť, že zmeny boli vynútené i zraneniami Valkučáka a Martausa. V Trnave nastúpila naša stredová os v zložení, v akom už hrala v posledných minútach proti Púchovu - Bednár, Filip, Hlinka, Drobňák, Marek Seman. Aj keď nie všetci v nej podali optimálne výkony, predčila súperovu. Viac som pravdupovediac čakal od M. Semana, ale najmä od Bednára, ktorý ako keby si myslel, že miesto v základe má vyárendované. K tomu však občasné záblesky zďaleka nestačia..."

Po Lelkešovom vylúčení ste reagovali dosť podráždene. Išlo podľa vás evidentne o hráčov skrat v danom okamihu? "Nahnevaný som bol, lebo v tom čase sa hra krútila okolo trnavskej brány a šancí tam pribúdalo. Nemyslím si však, že išlo o nejaký Lelkešov skrat. Naši hráči, po kontakte s protihráčmi zakaždým neskuvíňajú. Azda i preto, že východniari sú tvrdšie nátury. V Trnave rozhodca často reagoval na "zvukové signály" a tak sa stalo, že po prvej Lelkešovej žltej karte Hadvigera muselo viac bolieť hrdlo, než zasiahnutá časť tela. Nuž a pri druhej náš útočník dobiehal trochu pridlhý Drobňákov center, brankár loptu chytil a vraj došlo k stretu. Trnavský brankár reagoval podobne ako predtým viacerí jeho spoluhráči a tak rozhodca pod ich tlakom i tlakom tribún, ukázal Lelkešovi žltú druhý raz..."

Zápas v trnavskom futbalovom kotli je vcelku úspešne za vami. Myšlienkové pochody Prešovčanov sa ale upierajú už na najbližšiu sobotu, kedy do šarišskej metropoly zavíta úradujúci slovenský šampión... "Dva zápasy na ihriskách súperov v tejto sezóne ukázali, že toto mužstvo má na to, aby sa popasovalo s každým súperom v našej lige. Inter nie je výnimkou. Bratislavčania, predpokladáme, že neprídu k nám len "murovať", ale hlavne hrať, čo ako som už naznačil, nášmu tímu viac vyhovuje. Preto myslím, že do tretice sa doma presadíme i po hernej stránke.

Zo zápisu: Spartak Trnava - Tatran Prešov 0:0. Pred 3569 divákmi rozhodoval Sekereš, ŽK: Pavlús, Fall - Lelkeš, Hlinka, Ďorď, ČK: Lelkeš. Tatran: Pulen - Loj, Hlinka, M. Petruš, Ďorď - Bednár (90. Jakubko), Drobňák (87. Chovan), Filip, Šoltís (83. Bubenko) - Lelkeš, Mar. Seman.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK