Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Liga proti rakovine darovala prešovskej nemocnici 18 000 eur

Vďaka finančnému príspevku na oddelenia kúpili nové postele a ďalšie veľmi potrebné pomôcky.

Liga proti rakovine podporila onkologických pacientov v Prešove sumou 18-tisíc eur. Financie vyzbierané počas tohtoročného Dňa narcisov pomôžu chorým na klinike onkológie.

Jej súčasťou je oddelenie klinickej onkológie a oddelenie radiačnej onkológie. Tieto pracoviská slúžia pacientom z celého Prešovského samosprávneho kraja. Oddelenie radiačnej onkológie je dokonca jediným svojho druhu v Prešovskom kraji. Vďaka finančnému príspevku od Ligy proti rakovine na oddelenia kúpili nové postele a ďalšie veľmi potrebné pomôcky pre onkologických pacientov.

Oddelenie radiačnej onkológie poskytuje liečbu žiarením na nádorové i nenádorové ochorenia. Za darovaných 8 000 eur kúpili pojazdné toaletné kreslo, štvorkolku s košíkom a podnosom na stabilizáciu chôdze, sprchovacie toaletné kreslo, transportné kreslo, bioptronovú farebnú lampu a čističky vzduchu.

Oddelenie klinickej onkológie vďaka finančnému daru rozšírilo svoje vybavenie o 12 nových postelí. Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom od svojho vzniku v roku 1990. Jej najznámejším projektom je Deň narcisov, ktorý funguje 15 rokov. Jeho cieľom je vyniesť problematiku boja proti rakovine bližšie k ľuďom – do ulíc, aby sa o chorobe otvorene hovorilo a nestala sa tabu.

Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom už od svojho vzniku v roku 1990.
Jedným z jej najznámejších projektov je Deň narcisov, ktorého cieľom je vniesť problematiku boja proti rakovine bližšie k ľuďom - do ulíc, aby sa z choroby nestal strašiak, ale fakt, ktorý ľudí spája. Vyzbierané financie sa následne prerozdeľujú na podporu psychosociálnej starostlivosti o onkologických pacientov, služieb pre zlepšenie kvality ich života, prenos výsledkov klinického a základného výskumu do diagnostiky, liečby a rehabilitácie onkologických pacientov.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK