PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/8845/presov_dostane_dotaciu_333-145_eur_na_vystavbu_arealovej_komunikacie.html

Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila Návrh na poskytnutie dotácie na rozvoj regiónu Prešovského kraja, na základe ktorého sa z rozpočtu Ministerstva hospodárstva (MH) SR poskytne prostredníctvom obchodnej spoločnosti MH Invest, s.r.o. , dotácia vo výške 333.145 eur bez DPH na výstavbu vnútroareálovej komunikácie v Priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.
Juraj Miškov, minister hospodárstva Slovenskej republiky
Juraj Miškov, minister hospodárstva Slovenskej republiky

"Úspešná realizácia schváleného investičného zámeru investora Honeywell Turbo, s.r.o. , má pre mesto Prešov, ako aj pre celý región Prešovského kraja strategický význam", konštatuje rezort hospodárstva v schválenom vládnom návrhu.

Mesto Prešov totiž uzavrelo so spoločnosťou Honeywell Turbo, s.r.o. , v máji 2011 zmluvu o uzatvorení budúcej zmluvy o kúpe nehnuteľností, v ktorej sa zaviazalo okrem iného aj vybudovať najneskôr do 30. septembra 2011 vnútroareálovú, obslužnú komunikáciu, ktorá zostane vo vlastníctve mesta Prešov.

"Keďže mesto Prešov nemá vo svojom rozpočte finančné prostriedky, z ktorých by vybudovalo uvedenú komunikáciu, zámerom MH SR je poskytnúť zo svojho rozpočtu dotáciu", zdôvodnil rezort hospodárstva.

J. MIŠKOV: Finančná pomoc do Prešova je v súlade s cieľmi vlády
Finančná pomoc vo výške 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie v Priemyselnom parku Prešov – Záborské je podľa šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Juraja Miškova (SaS) v súlade s cieľmi, ktoré si vláda SR stanovila.

"My sme si medzi ciele dali podporu regiónov práve s vysokou nezamestnanosťou. Chceli by sme podporovať investície, ktoré budú smerovať práve do takýchto regiónov. Medzi tieto regióny rozhodne patrí východné Slovensko", uviedol na tlačovej besede po dnešnom rokovaní vlády Miškov.

Pripomenul, že medzi základné programové priority slovenskej vlády patrí znižovanie nezamestnanosti, respektíve zvyšovanie zamestnanosti a podpora tvorby nových pracovných miest.

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila Návrh na poskytnutie dotácie na rozvoj regiónu Prešovského kraja, na základe ktorého sa z rozpočtu MH SR poskytne prostredníctvom spoločnosti MH Invest, s.r.o. , dotácia vo výške 333.145 eur bez DPH na výstavbu vnútroareálovej komunikácie v Priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.

"Úspešná realizácia schváleného investičného zámeru investora Honeywell Turbo, s.r.o. , má pre mesto Prešov, ako aj pre celý región Prešovského kraja strategický význam", konštatuje rezort hospodárstva v schválenom vládnom návrhu.

Mesto Prešov totiž uzavrelo so spoločnosťou Honeywell Turbo, s.r.o. , v máji 2011 zmluvu o uzatvorení budúcej zmluvy o kúpe nehnuteľností, v ktorej sa zaviazalo okrem iného aj vybudovať najneskôr do 30. septembra 2011 vnútroareálovú, obslužnú komunikáciu, ktorá zostane vo vlastníctve mesta Prešov. "Keďže mesto Prešov nemá vo svojom rozpočte finančné prostriedky, z ktorých by vybudovalo uvedenú komunikáciu, zámerom MH SR je poskytnúť zo svojho rozpočtu dotáciu, " zdôvodnil rezort hospodárstva.

 
24.8.2011 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2963 krát