Sobota, 04. máj 2024
Meniny má Florián | zajtra Lesana, Lesia

Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila Návrh na poskytnutie dotácie na rozvoj regiónu Prešovského kraja, na základe ktorého sa z rozpočtu Ministerstva hospodárstva (MH) SR poskytne prostredníctvom obchodnej spoločnosti MH Invest, s.r.o. , dotácia vo výške 333.145 eur bez DPH na výstavbu vnútroareálovej komunikácie v Priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.

Juraj Miškov, minister hospodárstva Slovenskej republiky
Juraj Miškov, minister hospodárstva Slovenskej republiky

"Úspešná realizácia schváleného investičného zámeru investora Honeywell Turbo, s.r.o. , má pre mesto Prešov, ako aj pre celý región Prešovského kraja strategický význam", konštatuje rezort hospodárstva v schválenom vládnom návrhu.

Mesto Prešov totiž uzavrelo so spoločnosťou Honeywell Turbo, s.r.o. , v máji 2011 zmluvu o uzatvorení budúcej zmluvy o kúpe nehnuteľností, v ktorej sa zaviazalo okrem iného aj vybudovať najneskôr do 30. septembra 2011 vnútroareálovú, obslužnú komunikáciu, ktorá zostane vo vlastníctve mesta Prešov.

"Keďže mesto Prešov nemá vo svojom rozpočte finančné prostriedky, z ktorých by vybudovalo uvedenú komunikáciu, zámerom MH SR je poskytnúť zo svojho rozpočtu dotáciu", zdôvodnil rezort hospodárstva.

J. MIŠKOV: Finančná pomoc do Prešova je v súlade s cieľmi vlády
Finančná pomoc vo výške 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie v Priemyselnom parku Prešov – Záborské je podľa šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Juraja Miškova (SaS) v súlade s cieľmi, ktoré si vláda SR stanovila.

"My sme si medzi ciele dali podporu regiónov práve s vysokou nezamestnanosťou. Chceli by sme podporovať investície, ktoré budú smerovať práve do takýchto regiónov. Medzi tieto regióny rozhodne patrí východné Slovensko", uviedol na tlačovej besede po dnešnom rokovaní vlády Miškov.

Pripomenul, že medzi základné programové priority slovenskej vlády patrí znižovanie nezamestnanosti, respektíve zvyšovanie zamestnanosti a podpora tvorby nových pracovných miest.

Vláda SR na svojej dnešnej schôdzi prerokovala a schválila Návrh na poskytnutie dotácie na rozvoj regiónu Prešovského kraja, na základe ktorého sa z rozpočtu MH SR poskytne prostredníctvom spoločnosti MH Invest, s.r.o. , dotácia vo výške 333.145 eur bez DPH na výstavbu vnútroareálovej komunikácie v Priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské.

"Úspešná realizácia schváleného investičného zámeru investora Honeywell Turbo, s.r.o. , má pre mesto Prešov, ako aj pre celý región Prešovského kraja strategický význam", konštatuje rezort hospodárstva v schválenom vládnom návrhu.

Mesto Prešov totiž uzavrelo so spoločnosťou Honeywell Turbo, s.r.o. , v máji 2011 zmluvu o uzatvorení budúcej zmluvy o kúpe nehnuteľností, v ktorej sa zaviazalo okrem iného aj vybudovať najneskôr do 30. septembra 2011 vnútroareálovú, obslužnú komunikáciu, ktorá zostane vo vlastníctve mesta Prešov. "Keďže mesto Prešov nemá vo svojom rozpočte finančné prostriedky, z ktorých by vybudovalo uvedenú komunikáciu, zámerom MH SR je poskytnúť zo svojho rozpočtu dotáciu, " zdôvodnil rezort hospodárstva.

Súvisiace články
7.9.2011 Prešovská radnica už dostala peniaze od Honeywellu 15.8.2011 Mesto Prešov a Honeywell podpísali zmluvu o kúpe pozemkov 2.8.2011 Honeywell rozbehol výstavbu v prešovskom priemyselnom parku 25.5.2011 Mestskí poslanci schválili predaj pozemkov pre Honeywell 31.3.2011 Honeywell chce výrobu v Prešove spustiť na budúci rok 31.3.2011 Foto: Tlačová konferencia, Honeywell v Prešove 30.3.2011 Mestskí poslanci schválili zámer predaja pozemkov pre Honeywell 24.3.2011 Honeywell požaduje investičnú pomoc vo výške 19,15 mil. eur 14.3.2011 Investor mieri do Prešova
Mohlo by Vás zaujímať
Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie
Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Tour de Prešov po prestávke opäť štartuje
Aj Prešov má svoju Tour. Po prestávke sa 1. mája 2024 obľúbené cyklistické podujatie vracia do ulíc nášho mesta. Pripravené je množstvo noviniek.
Zmena prevádzky verejných toaliet v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov o zmene prevádzky verejných toaliet od 1. mája 2024. Pre občanov budú k dispozícii verejné toalety na Floriánovej ulici.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK