Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Penaltová dráma vo štvrťfinále GRANITO Cupu

GRANITO Cup nezadržateľne speje ku svojmu v poradí už tretiemu vyvrcholeniu. Osmička štvrťfinalistov sa stretla v priamom súboji o semifinále, ktoré sa bude hrať už na dve stretnutia. Nechýbali medzi nimi ani dvaja druholigisti a aj jeden z nováčikov Pohára primátora, ale pre tento ročník sa ich púť už skončila.

Víťaz prvého ročníka GRANITO Cupu a súčasný líder uličnej ligy MFK Tatra Temex si zmeral sily s vedúcim celkom druhej ligy, FC Ambrou. Temex sa chvíľu rozohrával, ale postupne nenechal nikoho na pochybách, že mieri k najvyšším métam, teda tak ku zisku GRANITO Cupu, ako aj ku obhajobe Pohára primátora. Ambra pre favorita nakoniec nepredstavovala vážnejšiu skúšku a podľahla 1:9. O niečo vyrovnanejší bol súboj obhajcu trofeje Hesty s nováčikom Patexom. Stretnutie sa hralo obojstranne otvorene, aj keď nie vo vysokom tempe. Napriek tomu, že Patex skóroval prakticky z výkopu, iniciatívu čoskoro prebrala Hesta, ktorá ju už nepustila z rúk. Kľúčovým momentom stretnutia sa ukázala situácia za stavu 4:3 v neprospech Patexu, ktorý po regulárnom góle nástojil radšej na zahrávaní pokutového kopu a následne ho nepremenil... Hesta po tomto momente pridala, záver mala už úplne pod kontrolou a zvíťazila 7:4. Atak Dubník mal za súpera papierovo najslabšieho štvrťfinalistu, družstvo Noemu. Ten však dokázal v skupine potrápiť aj MFK Tatra Temex a ani tentoraz nehádzal predčasne flintu do žita. Zrejme aj vedel prečo, počiatočný tlak Ataku Dubník priniesol iba nastrelenú žrď, lenže udrieť mohlo na opačnej strane. Z ojedinelého protiútoku po zahraní rukou nasledovala penalta v prospech Noemu, ktorý však brankára Vaška neprekonal. Atak Dubník pritlačil súpera na vlastnú polovicu, iba zriedkakedy ho púšťal za poliacu čiaru, gól však nie a nie padnúť. Až tesne pred koncom polčasu sa to Ataku po tečovanej strele podarilo. Vedenie 1:0 v druhej časti hry Atak Dubník ešte tri razy zvýšil a do semifinále postúpil po výsledku 4:0. Doslova drámu prinieslo záverečné štvrťfinále medzi Chaos Gemor Teamom a Prostejovskou. V maximálne vyrovnanom stretnutí najprv prostejovská viedla 2:0, súper však v priebehu jedinej minúty vyrovnal a začínalo sa odznova. Keďže do konca riadneho hracieho času padlo už iba po jedinom góle na oboch stranách, muselo sa predlžovať. Napriek dvom 100% šanciam Chaosu sa stav nezmenil a početné publikum sa tešilo na pokutové kopy. Po piatich rozstreloch sa strelci zhodne po dva razy pomýlili, čo znamenalo vyraďovací k.o. systém. Po prvej sérii sa ešte nerozhodlo, avšak „chaosáci“ v druhej zaváhali pretože v bráne ich vychytal skvelý Lino Straka. O rozhodujúcu penaltu sa postaral Richard Mihálik, ktorý posunul Prostejovskú umiestnenou strelou ku žrdi do semifinále GRANITO Cupu.
Program semifinálových stretnutí:
Sobota, 8.h: Tatra Temex - Prostejovská (G), 9,20 h: Atak Dubník - Hesta (G).
Nedeľa, 8.h: Hesta - Atak Dubník (P), 9,20 h: Prostejovská - Tatra Temex (P).

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK