Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Penaltová dráma vo štvrťfinále GRANITO Cupu

GRANITO Cup nezadržateľne speje ku svojmu v poradí už tretiemu vyvrcholeniu. Osmička štvrťfinalistov sa stretla v priamom súboji o semifinále, ktoré sa bude hrať už na dve stretnutia. Nechýbali medzi nimi ani dvaja druholigisti a aj jeden z nováčikov Pohára primátora, ale pre tento ročník sa ich púť už skončila.

Víťaz prvého ročníka GRANITO Cupu a súčasný líder uličnej ligy MFK Tatra Temex si zmeral sily s vedúcim celkom druhej ligy, FC Ambrou. Temex sa chvíľu rozohrával, ale postupne nenechal nikoho na pochybách, že mieri k najvyšším métam, teda tak ku zisku GRANITO Cupu, ako aj ku obhajobe Pohára primátora. Ambra pre favorita nakoniec nepredstavovala vážnejšiu skúšku a podľahla 1:9. O niečo vyrovnanejší bol súboj obhajcu trofeje Hesty s nováčikom Patexom. Stretnutie sa hralo obojstranne otvorene, aj keď nie vo vysokom tempe. Napriek tomu, že Patex skóroval prakticky z výkopu, iniciatívu čoskoro prebrala Hesta, ktorá ju už nepustila z rúk. Kľúčovým momentom stretnutia sa ukázala situácia za stavu 4:3 v neprospech Patexu, ktorý po regulárnom góle nástojil radšej na zahrávaní pokutového kopu a následne ho nepremenil... Hesta po tomto momente pridala, záver mala už úplne pod kontrolou a zvíťazila 7:4. Atak Dubník mal za súpera papierovo najslabšieho štvrťfinalistu, družstvo Noemu. Ten však dokázal v skupine potrápiť aj MFK Tatra Temex a ani tentoraz nehádzal predčasne flintu do žita. Zrejme aj vedel prečo, počiatočný tlak Ataku Dubník priniesol iba nastrelenú žrď, lenže udrieť mohlo na opačnej strane. Z ojedinelého protiútoku po zahraní rukou nasledovala penalta v prospech Noemu, ktorý však brankára Vaška neprekonal. Atak Dubník pritlačil súpera na vlastnú polovicu, iba zriedkakedy ho púšťal za poliacu čiaru, gól však nie a nie padnúť. Až tesne pred koncom polčasu sa to Ataku po tečovanej strele podarilo. Vedenie 1:0 v druhej časti hry Atak Dubník ešte tri razy zvýšil a do semifinále postúpil po výsledku 4:0. Doslova drámu prinieslo záverečné štvrťfinále medzi Chaos Gemor Teamom a Prostejovskou. V maximálne vyrovnanom stretnutí najprv prostejovská viedla 2:0, súper však v priebehu jedinej minúty vyrovnal a začínalo sa odznova. Keďže do konca riadneho hracieho času padlo už iba po jedinom góle na oboch stranách, muselo sa predlžovať. Napriek dvom 100% šanciam Chaosu sa stav nezmenil a početné publikum sa tešilo na pokutové kopy. Po piatich rozstreloch sa strelci zhodne po dva razy pomýlili, čo znamenalo vyraďovací k.o. systém. Po prvej sérii sa ešte nerozhodlo, avšak „chaosáci“ v druhej zaváhali pretože v bráne ich vychytal skvelý Lino Straka. O rozhodujúcu penaltu sa postaral Richard Mihálik, ktorý posunul Prostejovskú umiestnenou strelou ku žrdi do semifinále GRANITO Cupu.
Program semifinálových stretnutí:
Sobota, 8.h: Tatra Temex - Prostejovská (G), 9,20 h: Atak Dubník - Hesta (G).
Nedeľa, 8.h: Hesta - Atak Dubník (P), 9,20 h: Prostejovská - Tatra Temex (P).

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK