Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

V Levoči a Krompachoch zrušia dohromady 93 lôžok

Spoločnosť Agel SK, ktorá na východe Slovenska prevádzkuje dve nemocnice, v nich zruší dohromady 93 lôžok. Hovorkyňa spoločnosti Andrea Beňová informovala, že v Nemocnici Krompachy spol. s r.o. , sa zrušia dve oddelenia, a to doliečovacie a kožné oddelenie.

"Od 1. júla nedôjde k zmenám v počte pracovníkov, bude im ponúknutá práca na iných oddeleniach, podľa potreby jednotlivých oddelení", uviedla Beňová. Krompašská nemocnica v súčasnosti zamestnáva približne 250 ľudí, z toho je viac ako 170 zdravotníckych zamestnancov. Poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť približne 25.000 obyvateľov a jej 100-% vlastníkom je od 1. júla 2008 spoločnosť Agel SK.

Levočská nemocnica, ktorej majoritným vlastníkom je tá istá spoločnosť, nemá od 1. júla zazmluvnené gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, a tiež novorodenecké a doliečovacie oddelenie. "Sedemnástim zamestnancom už plynie výpovedná lehota, ďalším 24 bude ponúknutá práca na iných oddeleniach", dodala Beňová. Dohromady zanikne vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, a.s. , 52 lôžok.

Minoritným vlastníkom nemocnice je mesto Levoča, ktorá s rušením oddelení nesúhlasí. Podľa primátora Levoče Miroslava Vilkovského rušenie oddelení tvrdo dopadne na mesto i na celý Prešovský kraj. "Výsledok bude ten, že obyvatelia východného Slovenska budú namiesto za rodinou, prácou alebo odpočinkom cestovať ešte aj za nemocnicami", uvádza vo svojom stanovisku primátor. Z rozhodnutia Všeobecnej zdravotnej poisťovne a Ministerstva zdravotníctva SR je sklamaný.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK