Utorok, 14. máj 2024
Meniny má Bonifác | zajtra Žofia

Snoubordisti z východu obišli naprázdno

Drienica - Slovenský pohár v snoubordingu mal v sobotu (23. 2. 2002) na programe preteky v disciplíne Straight Jump (priamy skok) v rekreačnej oblasti Drienica (okres Sabinov). K dispozícii bola umelo zasnežená trať a mostík vysoký tri metre, dlhý 15 metrov a päť metrov široký.

Víťazom sa podľa očakávania stal minuloročný majster Slovenska Tomáš Hafner (na snímke) z bratislavského tímu Quicksilver. Ten je po víkendovom víťazstve na najlepšej ceste stať sa celkovým víťazom Slovenského pohára.

Aj keď väčšina pretekárov bola z východného Slovenska, na medailové pozície nesiahli. Najbližšie k nim mal Košičan Martin Oravec, ktorý predviedol aj skoky cez hlavu, avšak nevychádzal mu dopad. Martinovi Oravcovi, jednému z favoritov súťaže, tak prischlo nelichotivé štvrté miesto. Pred neho sa dostal Ľudo Snovák z Hruštína, okres Dolný Kubín, ktorý dosiahol striebornú priečku a bronzový Marek Hliničan z Dolného Kubína.

Na tomto podujatí Semtex Snowboard Fest III, premiérovo zaradenom do Slovenského pohára, sa prvýkrát predstavili prešovskí borci. Premiéru mal Slavomír Kapa, ktorý neprešiel sitom kvalifikácie. „Chyba je v tom, že na Slovensku nie sú žiadne snow-párty a miesta, kde sa dá zaskákať si. Počet mojich skokov sa dá spočítať na prstoch jednej ruky,“ priznal S. Kapa, ktorý však bol spokojný aj s tým, že sa takejto súťaže - po štyroch rokoch aktívneho snoubordovania - zúčastnil.

Ďalšiemu Prešovčanovi, Michalovi Chovanovi, sa darilo viac. Umiestnil sa vo finálovej šestke. K dobrému výsledku mu pomohlo aj prakticky domáce prostredie. Chovan nerobil ťažké triky, aj keď sa mu podaril backside 180 (otočka vo vzduchu o 180 stupňov). Išiel na istotu, predvádzal čisté skoky a táto taktika sa ukázala byť účinná.

Spokojnosť s pretekami netajil Jozef Murín z agentúry Boardcore (www.boardcore.sk), ktorá Semtex Snowboard Fest III organizovala. „Chcem vyzdvihnúť, že na kopec večer prišlo dosť ľudí (podľa nášho odhadu 700 až 1000 - pozn. red.), a že napriek zime vydržali. Uznanie si zaslúži aj celý, dvadsaťčlenný organizačný štáb. Bola to konečne naša akcia, kde bez stresu všetko fungovalo na 99 percent a každý vedel, čo má robiť.“

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK