PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/8248/heeloween_2011_presov.html

Heeloween 2011 Prešov!

Po Januárovej blamáži sa veľký Heloween dostavil do malého Prešova. Ja vďaka PIS aj so synom sme sa ocitli pred Mestskou halou s novým stropom.
(foto: Frenky)
(foto: Frenky)

Bolo chladno aj dážď sa spustil. Ale pomaly sa zbiehali ľudkovia hlavne v strednom veku ale aj mladší. Všetci sa tešili na legendu zvanú Helloween.

Ako je v Prešove zvykom nezačínalo sa načas. Keď už schody a vstup do Prešovského stánku bol plný, konečne sa po hodine začalo aj vpúšťať. Cez dva dvierka a dosť. Chlad a zima nikoho neodradila. Ešte že sa postaral o fans STAROPRAMEŇ. Rad metalistov sa posúval pomaly ale išlo to vpred. Na prekvapenie nikto mi neomákával vrecká a nechcel mi odobrať fotoaparát, čo ma príjemne prekvapilo. Konečne som bol dnu aj môj skoro dvojmetrový syn. VIP už bolo plné, ale ja som chuť tam byť vôbec nemal.

Ešte sa len ľudia dostávali do haly a už na podiu šantila PO-kapela s dlhovlasým spevákom. Bol som milo prekvapený. Výborný predskokan. Po chvíľke to rozbalili fínsky Stratovarius, s dobrým zvukom a primeranou show. Spevák veľmi príjemný borec aj celá kapela pôsobila vysoko profesionálne. Veď s som sa s chalanmi fotil ešte v Januári na Baštovej ulici. Bol som veľmi spokojný.

No všetci kričali nie ukrižuj ho! Ale Helloween, Helloween no prišli slávny Nemci so svojím speed metalom. Pravdu povediac čakal som od nich podstatne viac. Spevák trochu naťahoval svoje vystúpenie ale celkom to šľapalo. Ale zvuk podľa mňa klesol smerom dole. A vo väčšine prípadov som nerozumel textu. Žiadne výbuchy ohne či ohňostroje. Svetlá priemerné. Ľudia sa bavili a keď im nerezala hudba rezala im vodka a pivo.

Celkový dojem z Heloweenu 3. Chuť na tričko či mikinu za nekresťanské prachy som nemal. Záver koncertu bol veľmi príjemný a so songom Dr. Stein. Aj krovie s Prešovskými teenagermi bolo dobré. Myslím že česť kapele, že dodržala slub a po nešťastnom januári v Prešove vystúpila. Mestská hala a asi 4000 fans to prežilo. Tak okolo 01.30 som v posteli premýšľal kedy zase niekto poriadne tvrdý príde do Prešova.

Suma sumárum vydarený sobotný večer. Vďaka Vám PIS za lístky. Ostatné slovenské media sa môžu hanbiť-nedali nič. Ja som dostal od Vás aj singel: Are You Metal.

Prajem Vám úspechy veľa priaznivcou a podobné suťaže či aktivyty pre svojích čitateľov.
S pozdravom Metal žil, žije a bude žiť.

Prešovčan Ján Stejskal-666-

Fotogaléria: www.frenky.sk/clanok/629/fotoreportaz-helloween-_stratovarius.html

 
1.5.2011 | Pridal: Redakcia PIS | Blog | čítané: 4198 krát