Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mediálka TV a Študentská televízia začínajú spoluprácu

Dve študentské televízie na východe Slovenskej republiky začínajú vo veľkom spolupracovať.

Peter Dzurilla a Michal Mirdálik

Po počiatočných rokovaniach, ktoré prebehli v uplynulých týždňoch, dnes podpísalo vedenie oboch televízií memorandum o spolupráci. To by malo zaručiť ešte lepší program pre študentského diváka a rozšírenie programovej štruktúry oboch televízií.

Študentská televízia z Košíc, ktorá vznikla a pôsobila ako prvá študentská internátna televízia už od roku 1989, tak rozvíja spoluprácu so svojou mladšou sestrou – Mediálkou TV z Prešova, ktorá vysiela v prostredí internetu od roku 2007 a je prvou študentskou on-line televíziou. Spolupráca by sa mala realizovať na viacerých úrovniach. Dôležitým krokom však je aj fakt, že je to jedným zo signálov širšej spolupráce aj medzi akademickými inštitúciami a to Prešovskou univerzitou v Prešove a Technickou univerzitou v Košiciach.

„Myslíme si, že takýto spôsob kooperácie môže priniesť napriek rozdielnej profilácii oboch televízii veľkú úžitok hlavne pre divákov. Zatiaľ čo Mediálka TV sa od svojho vzniku profiluje ako spravodajská informácia, Študentská televízia z Košíc poskytuje väčší priestor zábavným programom“, prezradil nám Peter Dzurilla, ktorý v súčasnosti pôsobí ako riaditeľ Mediálky TV.

Spolupráca sa bude týkať predovšetkým rozšírenia programovej štruktúry a vytvorenie jednotného streamu pre obe televízie. Študenti v Košiciach si teda budú môcť pozrieť na stránkach Študentskej televízie aj vysielanie a spravodajstvo Mediálky TV, podobne to bude s vysielaním ŠTV na stránkach prešovskej televízie. „Naším cieľom je poskytnúť divákom predovšetkým to, čo inde nenájdu a spoločnými silami tak zatraktívniť obe televízie a priblížiť sa tak naším divákom. Ide nám o to priniesť niečo viac študentom nielen v Košiciach, ale aj v Prešove“, objasňuje Michal Mirdálik, vedúci Študentskej televízie. Spolupráca by mala prebiehať aj na profesionálnej úrovni a to v zmysle, že ŠTV môže Mediálke TV pomôcť po technologickej stránke, a naopak Mediálka TV bude pomáhať študentom TUKE zlepšiť ich vysielanie po textovej stránke. Hlavným cieľom však je vytvoriť pre študentov na východe Slovenska populárny obsah, bez ohľadu na to, v ktorom meste študujú.

Spojením programových štruktúr a začatím spolupráce by obe televízie chceli podporiť rozvoj rôznych typov novinárov s odlišným zameraním na východnom Slovensku a tak produkovať konkurencieschopných moderátorov, redaktorov, kameramanov, producentov a pod.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK