Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Investor mieri do Prešova

Mesto Prešov a Ministerstvo hospodárstva SR potvrdili investíciu Honeywellu v IPZ Záborské Prešov

honeywell

Spoločnosť Honeywell International Inc. potvrdila záujem investovať na Slovensku 38,3 milióna eur. Firma tak chce v prešovskom priemyselnom parku IPZ Záborské vybudovať závod na výrobu automobilových turbodúchadiel.

V meste Prešov by tak vďaka tejto investícii malo vzniknúť minimálne 446 nových pracovných miest.

Spoločnosť Honeywell už požiadal rezort hospodárstva o poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaranie hmotného a nehmotného investičného majetku, vo forme príspevku na novovytvorené pracovné miesta a vo forme úľavy na dani z príjmu za dodržania podmienky maximálnej intenzity pomoci platnej pre daný región v zmysle regionálnej mapy na roky 2007 – 2013. Výška pomoci musí prejsť schválením vo vládnom kabinete.

Mesto Prešov oceňuje prioritný prístup Ministerstva hospodárstva SR a SARIA pri podpore investora, ktorý sa rozhodol investovať práve do oblasti, kde je najväčšou prioritou zvýšenie zamestnanosti. „Veríme, že táto investícia prinesie aj ďalšie, následné pracovné miesta, či už na základe subdodávateľov alebo záujmom ďalších investorov investovať práve v Prešove“, uviedol primátor Prešova, JUDr. Pavel Hagyari.

Dnešným hlasovaním Mestská rada na 1. riadnom rokovaní rovnako podporuje túto investíciu.

Súvisiace články
7.9.2011 Prešovská radnica už dostala peniaze od Honeywellu 24.8.2011 Prešov dostane dotáciu 333.145 eur na výstavbu areálovej komunikácie 15.8.2011 Mesto Prešov a Honeywell podpísali zmluvu o kúpe pozemkov 30.3.2011 Mestskí poslanci schválili zámer predaja pozemkov pre Honeywell
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK