PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/7985/v_presovskom_kraji_v_styroch_obciach_zvolili_starostov.html

V Prešovskom kraji v štyroch obciach zvolili starostov

Obyvatelia štyroch obcí v Prešovskom kraji dnes opäť pristúpili k volebným urnám po tom, čo v novembri minulého roka v komunálnych voľbách sa im nepodarilo zvoliť starostov prípadne poslancov obecných zastupiteľstiev.

V obci Červená voda v okrese Sabinov sa o post starostu uchádzali úradujúca starostka Jana Džačovská (Smer - SD) a jej menovec Pavol Džačovský (NEKA). Zatiaľ čo v novembrových voľbách získali obaja zhodne po 121 hlasov, v dnešných opakovaných voľbách získala Džačovská 162 hlasov a jej protikandidát 128 hlasov. 81,71 percent oprávnených voličov obce tak rozhodlo, že v starostovskom úrade bude pôsobiť Džačovská už druhé volebné obdobie.

Podobne druhé volebné obdobie bude vo funkcii starostu pôsobiť aj Martina Bodnárová (NEKA) v obci Hudcovce v okrese Humenné. Jej protikandidát Jaroslav Bangov (NEKA)získal 84 hlasov a ďalší kandidát Ján Fedorič (NEKA) 33 hlasov. Volebná účasť bola 80 percent.

Obyvatelia obce Soľník v stropkovskom okrese v novembri minulého roka starostu ani poslancov nevolili, nakoľko na tieto posty nikto nekandidoval. Dnes sa o funkciu starostu uchádzali dvaja kandidáti. Renáta Slivková (KDH)získala 22 hlasov a Ľubomír Karaman (nezávislý), ktorý vo funkcii pôsobil v predchádzajúcom volebnom období, 9 hlasov. Volebná účasť v obci bola 79,48 percent.

Komunálne voľby sa v novembri minulého roka nekonali ani v obci Legnava, okres Stará Ľubovňa, pretože tu nezaregistrovali žiadneho kandidáta na starostu a ani poslancov. 56,52 percent voličov obce dnes rozhodlo, že starostom na najbližšie štyri roky sa stal jediný zapísaný kandidát Mikuláš Kundrát (Smer-SD).

Voľby starostu boli na dnes vyhlásené aj pre obec Harakovce v okrese Levoča. Voľby sa tu však nekonali ani na druhý pokus, pretože opäť nebol zaregistrovaný žiadny kandidát na túto funkciu.

 
13.3.2011 | Autor: TASR | Samospráva | čítané: 2314 krát