Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

OZ Alfa chce šíriť myšlienky liberalizmu

Deficit v ovládaní politických teórií je príčinou slabej orientácie slovenských voličov a tá spôsobuje, že sa nevolia programy, ale osoby. Jedným z krokov k zmene tohto stavu bol 7. decembra celoslovenský odborný seminár Liberálna stratégia Slovenska.

Konal sa v Prešove pod záštitou Občianskeho združenia (OZ) Alfa, ktoré je blízke k politickej strane Aliancia nového občana (ANO).

Predseda ANO Pavol Rusko uviedol, že liberalizmus, ku ktorému sa ANO hlási, nemá na Slovensku tradíciu. Myslí si však, že OZ Alfa so svojimi aktivitami môže byť dobrou pôdou na šírenie liberálnych myšlienok. Išlo o vôbec prvú takúto akciu, avšak Ľubomír Pajtinka z tohto OZ informoval, že zorganizujú napr. niekoľko okrúhlych stolov v celej SR na túto tému. Diskutovalo sa napr. na témy sloboda a prosperita, slobodný občan - slobodný trh, legislatíva, spravodlivosť a štát.

Pri tejto príležitosti Ľ. Pajtinka predstavil svoj výchovno-vzdelávací projekt Poznávaj vlastnú minulosť alebo Pátranie po predkoch. Jeho zmyslom je nenáročným spôsobom "nútiť" do komunikácie starých rodičov, rodičov a deti, aby spoločným úsilím dokázali spísať svoj rodokmeň. Tým sa má podnietiť záujem mladých ľudí o minulosť a prítomnosť a prebudiť hrdosť na vlastné korene.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK