Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Jesenný majster potvrdil primát aj štatisticky

Pohár primátora má po jeseni v celku MFC Tatra Temex jasného lídra, ktorý vedie vo všetkých ukazovateľoch. Jeho strelci zaťažili kontá súperov dovedna sedemdesiat krát, čo značí priemer 7,77 gólu na stretnutie. V tomto ukazovateli sa mu vyrovnala iba po jeseni druhá Hesta, ktorá dosiahla navlas rovnaký výsledok.

Bronzová priečka patrí celku Prostejovskej, ktorej hráči sa tešili z dosiahnutých presných zásahov šesťdesiatjeden krát, teda 6,77 krát v stretnutí. Celkovo sa počas jesene rozvlnila sieť dovedna 473 krát, čo predstavuje 52,5 gólu na kolo a úctyhodných 10,51 na stretnutie. Pri tomto ukazovateli je nutné ešte pripomenúť fakt, že po prvý krát sa hrá aj hlavná súťaž systémom 4+1 a celkovo o desať minút kratšie. Oproti vlaňajšku to predstavuje nárast takmer o jeden presný zásah na zápas, avšak je nutné podotknúť, že presná polovica celkov má pasívne skóre (vlani iba tri), preto tento výsledok ide výrazne na vrub slabšej druhej polovice celkov Pohára primátora a nie je znakom nárastu kvality súťaže. Temex jasne kraľuje aj v defenzívnych činnostiach, pretože inkasoval iba 28 gólov, čo je priemerne 3,11 obdržaného gólu na stretnutie. V tejto činnosti s výrazným restom na vedúci celok nasleduje druhý jesenný vicemajster Elmont Flox, s tridsiatimi siedmimi obdržanými gólmi, čo značí, že priemerne 4,11 krát lovili jeho hráči loptu z vlastnej siete. Aj v tomto prípade bronz vybojovala Prostejovská so štyridsiatimi inkasovanými gólmi, čo je dokonca v priemere na jedno stretnutie takmer štyri a pol gólu. Pre porovnanie, za rovnaké obdobie v minulej sezóne trebalo na bronz uhrať priemerne do 3,88 gólu na zápas. Naopak najslabšou obranou disponuje tentoraz celok AC Švábov so sedemdesiatimi piatimi obdržanými gólmi, nasleduje Chaos Gemor Team s rovnou sedemdesiatkou a tretím od konca je v defenzíve celok Safi so šesťdesiatimi gólmi. Toto družstvo má však čo do streleckej produktivity najslabší útok, ktorý dokázal skórovať iba dvadsaťsedem krát a obhájil tak smutné prvenstvo z vlaňajšej sezóny. Strelecký rekord v jednom stretnutí, a to hneď dva krát, dosiahla Hesta. Má hodnotu sedemnástich gólov, čo je výborná strelecká vizitka vicemajstra. Na druhom mieste, ako inak, skončil Temex, ktorý tiež v dvoch zápasoch nadelil súperom štrnástku. O túto priečku sa však tentoraz musel podeliť s Prostejovskou, ktorej sa podarilo dosiahnuť rovnaký výsledok, avšak iba raz.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK