Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Martináková otvorila poradňu v Prešove

Na široké spektrum riešenia problémov ľudského spolužitia je zameraná činnosť poradne, ktorú otvorila 22. novembra v Prešove podpredsedníčka Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) Zuzana Martináková.

Je súčasťou jej celoslovenského projektu bezplatnej pomoci občanom, ktorí potrebujú poradiť v právnej, sociálnej, psychologickej alebo inej oblasti. Služby raz mesačne popoludní v posledný štvrtok bez možnosti dopredu sa objednať budú v Prešove - tak ako v iných sídlach poradne - poskytovať právnik, psychologička a dve sociálne pracovníčky.

Na základe doterajších skúseností, keďže prvú poradňu Z. Martináková otvorila v septembri t. r. v Košiciach a odvtedy ešte v ďalších 5 mestách SR, sú majetkovo-právne dôsledky rozvodu manželov, určenie a vymáhanie výživného obsahom 90 zo 100 prípadov. Podľa podpredsedníčky SDKÚ ide o veľmi vážnu spoločenskú tému a na jej komplikovanom súčasnom riešení má podiel aj veľmi zlá platná legislatíva. Víta preto práce na novom zákone o rodine.

Výkon služieb aj v prešovskej poradni, ktorá je v priestoroch kancelárie SDKÚ, bude dobrovoľný, a tak nie je ľahké zohnať odborníkov. Preto Z. Martinákovej pomáha organizačne zastrešiť činnosť záujmová organizácia v tejto strane - Združenie žien SDKÚ. Jej členka Alena Kužmová aj zodpovedá za chod prešovskej kancelárie.

O pár dní chystá Z. Martináková otvoriť pracoviská ešte v Nitre, Banskej Bystrici a Trnave. Všade ponúka možnosť aj písomného kontaktu a výjazdu k ohlásenému prípadu.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK