PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://www.pis.sk/clanok/76/igor_liba_mieri_spat_do_presova.html

Igor Liba mieri späť do Prešova

Zdá sa, že v nastávajúcej sezóne I. hokejovej ligy nebudú chýbať v tíme Farmakolu Prešov ani zvučné mená. Po tom, čo sa s mužstvom už dlhšie pripravuje exreprezentant René Pucher, ohlásil návrat do rodného mesta a klubu ďalší "ťažký kaliber" - štyridsaťročná hokejová legenda Igor Liba.

Podľa slov prezidenta HK VTJ Farmakol Miroslava Cinu sú na pôsobení oboch hráčov dohodnutí nielen s nimi, ale aj na úrovni klubov, konkrétne s HK Košice. Igor Liba je nielen mnohonásobným reprezentantom Československa a Slovenska, ale je majstrom sveta z roku 1985 a strieborným olympijským medailistom z roku 1984. Vo svojej bohatej kariére okúsil aj zámorskú NHL. Zaujímavosťou je fakt, že po pôsobení v Rakúsku v minulej sezóne chcel Igor Liba uzavrieť svoju úspešnú kariéru poslednou sezónou v Košiciach, tie však na jeho služby nereflektovali. Rozhodol sa preto skončiť s hokejom tam, kde s ním začínal, teda pri Toryse.

Obaja hráči zvučných mien by mali zmluvy s Farmakolom podpísať v pondelok, ak sa tak stane, prešovskí diváci sa môžu v nasledujúcej sezóne tešiť na osobnosti v žlto-modrých farbách. Snáď ich aj vďaka tomu začne do hľadiska chodiť viac, než tomu bolo v minulej sezóne...

 
5.8.2000 | Pridal: Martin Belej | Šport | čítané: 2879 krát